Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás Szlovákiában: lassan javuló körülmények a síterepeken

2019.12.28. Bata Attila

Gyenge szezonkezdet után lassan alakulnak a körülmények a szlovák síterepeken. A havazás megérkezett: a pályákon segített a hóviszonyokon, de az utakon gondot okozott a közlekedésben.
Poprádi-tó a Magas-Tátrában ma délelőtt (Kép: Horský Hotel Popradské Pleso)
h i r d e t é s
Karácsony előtt 10, az ünnepen 15 szlovák síterep tartott nyitva. Ebben szerepet játszott az időjárás. Elsősorban a hóhiány, de ahol lehetett volna síelni, ott a viharos szél miatt állt meg az élet.

A többi síterep is fokozatosan indul be, napról-napra újabb síterep kezdi meg a szezont Szlovákiában, ma már körülbelül 35 síterepen lehetett síelni, de ez a szám a felét éri el a tavalyi hasonló időszakban üzemelő kb. 70 síterepnek.
A legtöbb üzemelő pályát továbbra is Chopokon találjuk, ahol fokozatosan nyitják meg a pályákat. Ma újabb két liftet indítottak be, holnapra pedig a Otupné-Luková ülőlift és az A3-as kabinos lift mellett két új pálya (10a és 10b) is megnyílik északon. (Mai előkészítés a fenti képeken) A 11-es pálya kitűzött megnyitása január elseje, de ha a behavazás kedvezően alakul, akkor akár két nappal korábban is. A déli részeken a 33, 33a, és 31c pályák megnyitása várható az év utolsó két napján.
Másik, a magyarok körében népszerű szlovák síterepen, Donovalyban is lassan indul a szezon. Szélviharok és kevés hó, jelenleg csak a lankás oldal (Záhradiąte) bal szélén található pálya üzemel, valamint a parkoló alatti lift melletti két pálya. Havazott mostanában és a Nová hol'a oldalon is hóágyúznak, de a meredekebb oldal megnyitására még nincs pontos dátum. (Tegnapi képek fent)
®diar-Strednica: minden nyitva
A szlovák síterepeken csak a liftek és pályák kisebb része üzemel jelenleg, jellemzően a legtöbb síterep a 20-50%-ot éri el ebben a mutatóban. Ez alól kivétel a kissé távoli ®diar-Strednica síterepe, ahol ma az összes lift és pálya üzemelt.

Esti síelés is korlátozott mostanában. Jelenleg Strachan - ®diar, Krahule, Kubaąok-Spiąské Bystré, Svit - Lopusna dolinia és Chopok (Biela Pú») síterepén lehet villanyfényben síelni.

A rózsahegyi Malino Brdo síterepe még nem üzemel, itt csak túrázókat szállít a lift, hasonlóan Donovalyban a Nová hol'a oldalon.
Krahule, mai webkamera
A mai havazás az utakon is gondokat okozott. Ugyan az összes hegyi átjáró járható volt, de a kamionokat több hegyi útra nem engedték fel. Az északi régiókban gyakoriak a hóátfúvások az utakon.
Chopok webkamera ma délben, sor a liftnél
Több síterep webkameráján az látszik, hogy zsúfoltság van. Természetesen az ünnepi időszakban többen indultak el síelni, de ennek a sok vendégnek most kevesebb nyitott pályán kell elférnie.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.