Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazással indul a november az Alpokban!

2022.11.01. Bata Attila

Most, hogy túl vagyunk a valaha mért legmelegebb októberen az Alpok számos országában, úgy tűnik az időjárás is ránézett a naptárra és fokozatosan visszatér a normális kerékvágásba. A hét második felében havazás várható az egész Alpokban.
Mai kép Franciaországból (Valloire Galibier)
Mai kép Franciaországból (Valloire Galibier)
A hidegfront már most megérkezett, és számos francia és olasz webkamera fehérlik ebben a pillanatban. Ez még csak ízelítő abból, ami ránk vár a héten. Most csak kisebb adag hó (5-15 cm) hullott nagyobb magasságban, azonban csütörtöktől jön a következő adag, amely ennél is többet hozhat.

Csütörtökön az Alpok nyugati részén kezdődik a havazás, amely fokozatosan keletre tart. A franciáknál a déli oldalon (15-25 cm) és az északi oldalon (15-40 cm) is havazni fog. Olaszországban először a nyugati részeken kezdődik meg a havazás, amely péntekre már eléri a Dolomitokat. Az olasz hóadatok 50 cm környékére teszik a maximumokat.
Mai havazás az olasz menedékház környékén
Ausztriában péntektől kell havazásra számítani. A nyugati részeken 1000 méter körül alakul a hóhatár. Szombatra itt is kelet felé mozdulnak a hófelhők. Ausztriában a magasabban fekvő síterepek, pl. a gleccserek profitálhatnak a havazásból. Talán a havazás után Mölltal is megnyithat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.