Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazott a hétvégén a Kanári-szigeteken

2014.02.17. Bata Attila

Szombaton fehérbe öltözött néhány sziget teteje a Kanári-szigeteken. A szigetek környékét hatalmas vihar terítette be, az alsóbb részeket esővel árasztotta el, felül pedig sok helyen megmaradt a hó. Nem teljesen szokatlan, hogy errefelé télen havazik a magasabb részeken.
Körülbelül 60-70 mm csapadék hullott péntekről szombatra a Kanári-szigetek nagy részén. A hét sziget közül Tenerifén havazott is. Itt 1600 méter magasság felett már fehér lett a táj, és a sziget legmagasabb csúcsáról (3718 m) elnevezett Teide Nemzeti Parkhoz vezető utat le is kellett zárni a havazás miatt.

Gran Canaria
Gran Canarián is havazott. Itt szombatra 20 cm hó hullott a legmagasabb csúcs (1949 m) közelében. Az alsóbb részeken itt is az eső és a helyenkénti 100 km/órás szél volt jellemző.

Gran Canaria: biciklizés a hóban
A La Palma szigetén 2300 méteres magasságban található obszervatórium környéke szombat reggelre úgy nézett ki, mint egy szibériai táj. Mínusz négy fokot és havat hozott a szombat.

La Palma szigete (Kép: photography by Saul Santos / Facebook)
La Palma szigete (Kép: photography by Saul Santos / Facebook)
A többi négy szigetről sajnos nincs információk, hogy havazott-e. Ezeken az alacsonyabb szigeteken még ritkább vendég a havazás.

KOMMENTEK
kmcsl83 | 2014.02.17. 23:11
Ez hihetetlen, jó lenne valamelyik nyáron eljutni oda.
Stani | 2014.02.18. 11:27
Ajánlom, csodás hely, különösen Tenerife, bár amikor mi voltunk, akkor a Teidén nem volt hó, állítólag azon a télen egyáltalán nem volt havas.

A cikhez: Fuerteventurán és Lanzaroten biztos nem esett hó, ott nincs meg a magasság. El Hierron talán el tudom képzelni, mivel ott vannak 1500 m feletti térszínek, esetleg még La Gomerán, bár ott a legmagasabb csúcs nem éri el az 1500 métert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.