Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazott a hétvégén a Kanári-szigeteken

2014.02.17. Bata Attila

Szombaton fehérbe öltözött néhány sziget teteje a Kanári-szigeteken. A szigetek környékét hatalmas vihar terítette be, az alsóbb részeket esővel árasztotta el, felül pedig sok helyen megmaradt a hó. Nem teljesen szokatlan, hogy errefelé télen havazik a magasabb részeken.
Körülbelül 60-70 mm csapadék hullott péntekről szombatra a Kanári-szigetek nagy részén. A hét sziget közül Tenerifén havazott is. Itt 1600 méter magasság felett már fehér lett a táj, és a sziget legmagasabb csúcsáról (3718 m) elnevezett Teide Nemzeti Parkhoz vezető utat le is kellett zárni a havazás miatt.

Gran Canaria
Gran Canarián is havazott. Itt szombatra 20 cm hó hullott a legmagasabb csúcs (1949 m) közelében. Az alsóbb részeken itt is az eső és a helyenkénti 100 km/órás szél volt jellemző.

Gran Canaria: biciklizés a hóban
A La Palma szigetén 2300 méteres magasságban található obszervatórium környéke szombat reggelre úgy nézett ki, mint egy szibériai táj. Mínusz négy fokot és havat hozott a szombat.

La Palma szigete (Kép: photography by Saul Santos / Facebook)
La Palma szigete (Kép: photography by Saul Santos / Facebook)
A többi négy szigetről sajnos nincs információk, hogy havazott-e. Ezeken az alacsonyabb szigeteken még ritkább vendég a havazás.

KOMMENTEK
kmcsl83 | 2014.02.17. 23:11
Ez hihetetlen, jó lenne valamelyik nyáron eljutni oda.
Stani | 2014.02.18. 11:27
Ajánlom, csodás hely, különösen Tenerife, bár amikor mi voltunk, akkor a Teidén nem volt hó, állítólag azon a télen egyáltalán nem volt havas.

A cikhez: Fuerteventurán és Lanzaroten biztos nem esett hó, ott nincs meg a magasság. El Hierron talán el tudom képzelni, mivel ott vannak 1500 m feletti térszínek, esetleg még La Gomerán, bár ott a legmagasabb csúcs nem éri el az 1500 métert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.