Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazott a Tátrában! A szlovák és lengyel oldalon is

2023.10.09. Bata Attila

Tegnap délután hidegbetörés érte el Szlovákia északi és Lengyelország déli részét. Ahogy számítani lehetett rá, a hirtelen jött hideg havat is hozott magával. Ugyan a hegyekben is csak néhány centiméter hullott, de mindkét országban 1000 méter alatti településeken is észleltek havazást.
Lomnici-nyereg ma reggel (Kép vt.sk)
Lomnici-nyereg ma reggel (Kép vt.sk)
Az átlagosnál jóval melegebb az ősz a környékünkön, ehhez képest a télrajongóknak kellemes meglepetés az átmeneti lehűlés, amely nem tart sokáig, és a következő napoktól ismét emelkednek a hőmérsékletek.

A Magas-Tátrában ma délelőtt 3 cm havat jelentettek a Lomnici-csúcsról (2634 m), de vékony hóréteg borította a Lomnici-nyereg (2190 m) felvonójának felső állomását is. Szintén összefüggő hóréteg alakult ki a Kő-pataki-tónál és Tátralomnicon. Számos 1000 méter alatti településre is megérkezett az első havazás, ezeken azonban még nem maradt meg.
Kasprowy-csúcs, Lengyelország, 1991 m (Kép: Tatralife)
Kasprowy-csúcs, Lengyelország, 1991 m (Kép: Tatralife)
Lengyelországba már vasárnap délután megérkeztek az első hópelyhek. A Kasprowy-csúcson és a Beszkidekben pár centiméter hullott. A havazáshoz viharos időjárás is társul, helyenként 100 km/órás széllökésekkel, így a hegyi szolgálatok a Tátra egyik oldalán sem javasolják jelenleg a túrázást. Érdekesség, hogy Zakopánéba (855 m) is megérkezett az ősz első havazása.
Zakopane  (kép: Zakopane i nasze Tatry)
Zakopane (kép: Zakopane i nasze Tatry)
Az október elejei tél, amilyen gyorsan érkezett, olyan gyorsan távozik is. Hamarosan ismét emelkednek a hőmérsékletek. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.