Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új világrekord Heiligenblut síterepén

2009.03.18. | Szerző: Bata Attila
Új világrekord Heiligenblut síterepén A huszonnégy órás folyamatos síelésben mérték össze az erejüket a bátor vállalkozók a karintiai Heiligenblut síterepén. A világrekord nem is maradt el, a győztes egy nap alatt több mint 374 kilométert síelt, és összesen 103 kilométer szintkülönbséget tett meg egyetlen sípályán.
h i r d e t é s
A közeli Möll-völgyéből származó Balthasar Egger került be a Guinness Rekordok Könyvébe. A hétvégén hihetetlen teljesítménnyel egy nap leforgása alatt 347 kilométernyi távolt síelt le, valamint 103 458 méter szintkülönbséget csúszott le. A verseny színhelye a Grossglockner mellett található Heiligenblut síterepe volt, ott pedig a Schareck tetejéről csúsztak le a Rossbach felvonó középső állomásáig. A győztesnek összesen 129-szer sikerült lecsúsznia ezen a távon, talán még nagyobb teljesítmény, hogy az egynapos folyamatos csúszás alatt egyszer sem esett el.

Természetesen voltak vetélytársai is. A hasonló számokban korábban számos rekordot elérő német Christian Flühr is indult a versenyen, aki a hosszúsági rekordot tartotta a verseny előtt. A német versenyzőnek négy órával a vége előtt gondjai akadtak a felszerelésével és feladta a versenyt. Szintén feladta a versenyt a 22. órában az osztrák Heinrich Egger, aki a 12-órás síelés hosszú távú világcsúcstartója. Ő térdsérülés miatt volt kénytelen kiszállni. Így már csak egy másik német versenyzővel, Danny Strasserrel kellett versenyeznie, aki nem jelentett komoly veszélyt a világrekordjára. A német fiú hódeszkával csúszott 24 órán át, és becsületére legyen mondva, hogy 62 556 méter szintkülönbséget teljesített, amely új világrekord a hódeszkások között.

A verseny március 14-én kezdődött és március 15-én 14:05-kor összesen 700 rajongó üdvözölte a célban a világrekordokat javító osztrák versenyzőt. A szintkülönbség korábbi rekordját a tiroli Franz Venier tartotta 92 245 méteres teljesítménnyel.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »