Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Heiligenblut: biztatóan indult az idei szezon

2009.11.22. Bata Attila

Heiligenblut: biztatóan indult az idei szezon Karintiában jelenleg három terepen lehet síelni. A Mölltal-gleccseren öt lift, a határesetnek számító (Stájerországgal közös) Turracher Höhén pedig három lift üzemel. Heiligenbluton az 1300 méter feletti részeken egyelőre három felvonó szállítja az előszezon síelőit.
Heiligenblut hagyományosan Karintia egyik leghóbiztosabb síterepének számít, sokan emlékezhetnek a tavaly december elejei állapotokra, amikor több méter hóval kellett a helyieknek megküzdeniük még a környező falvak utcáin is. Az idén a nagy havazás egyelőre elmaradt, a pályákat így is megnyitották, az üzemeltetők tájékoztatása szerint főleg annak köszönhetően, hogy 80 százalékban a hóágyúk gondoskodtak eddig a hóról. Jelenleg csak az 1300 méter feletti részeket nyitották meg, itt a Schareck, Fallbichl és a Tauernberg liftek üzemelnek.

Az üzemeltetők szerint remek hóviszonyok várják már most is az ideérkezőket, köszönhetően az éjszakai hóágyúzásoknak. A törzsvendégek már újra megjelentek, a hétvégén naponta 400-500 síelő váltott bérletet a síterep pályáira. Az igazi szezonkezdetet a december 4-i hétvégére tartogatják, addig már csak a november 27-i hétvégn nyitnak ki.

A síterepen az idén nagy reményeket fűznek a kelet-európai, köztük a magyar vendégek érkezéséhez. Az előrejelzéseik szerint az idén 20 százalékkal többen jöhetnek ebből a régióból. Az árak is az előszezonhoz képest alakulnak, amíg az összes pályát nem nyitják meg, addig a kedvezményesen lehet síelni, a jegyek most egyharmaddal kerülnek kevesebbe.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Landhotel Post
Az 50 szobás Landhotel Post szálloda Heiligenblut központjában közvetlenül a felvonóval szemben helyezkedik el. Vendégei számára félpanziós ellátást, wellness szolgáltatásokat és sok-sok szabadidős, sportolási lehetőséget kínál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.