Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hochkar, Ötscher: cél a december 4-i nyitás

2009.11.22. | Szerző: Bata Attila
Hochkar, Ötscher: cél a december 4-i nyitás Az októberi közepén lehullott hó kissé megzavarhatta a természetet. Akkor még annyira nem hiányzott a havazás, de most már időszerű lenne, hiszen a november vége az egész szezon szempontjából az egyik legfontosabb időszak. Jelenleg se hó se hideg, mindenki csak reménykedik.
Tavaszias hőmérsékletek sújtják a napokban a közeli osztrák terepeket, így egyelőre semmi biztatót nem lehet mondani az előttünk álló szezonnal kapcsolatban. Semmeringen már október közepén jelentős hó hullott, az akkori tervek szerint október 23-án kinyitottak volna, de azóta az időjárás folyton gúnyt űz az üzemeltetőkkel. A síterep vezetője szerint jelenleg nem tudnak mást csinálni, csak várnak. Ha nem is a hóra, hanem a hideg időre. Ebben a melegben még a hóágyúkat sem lehet beindítani.

Hochar és Ötscher is kénytelen szembenézni az időjárás viszontagságaival és alkalmazkodni hozzá. Hochkar esetében folyamatosan csúszik a szezonnyitó napja, legutóbbi hírek szerint a december 4-i pénteket célozták meg. Hasonlóan gondolkoznak Lackenhof és Annaberg síterepén is, itt is ez a nap szerepel a legújabb tervekben.

Gemeindealpe síterepére az októberi havazás 75 centimétert havat hozott, de ez már semmit sem segít a jelenlegi viszonyokon. A síterep vezetője szerint jelen pillanatban az időjárási előrejelzések nem a legbiztatóbbak, itt tovább kell majd várni, leghamarabb december közepén nyithatnak ki.

November vége hagyományosan rendkívül fontos a síterepek életében. Rendszerint ilyenkor készítik el azt a tömörített alapot a pályákon, amely szinte az egész szezonban kitart. Ilyenkor fontos lenne a havazás, vagy a hóágyúknak az éjszakai hideg, hogy ezeket az alapozó munkákat el lehessen végezni.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 122 vendég és 10 regisztrált felhasználó látogatja.