Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Heiligenblut: egy méter friss hó, hétvégén már nagyüzem

2010.11.30. Bata Attila

Heiligenblut: egy méter friss hó, hétvégén már nagyüzem Karintia egyik hóban leggazdagabb síterepe az idei szezont is hírnevéhez méltóan kezdheti. Ugyan a hétvégén már néhány pályán lehetett síelni, de időközben hullott majdnem egy méter friss hó, amely azt jelenti, hogy a december 3-i hétvégén az összes lift üzemel, ráadásul kedvezményes bérletárakkal.
Aki hétvégén megy síelni, az valószínűleg a jobbnál is jobb ajánlatok közül választhat. Érdemes megfontolni az inkább haladó síelőknek való Grossglockner/Heiligenblut síterepét is, hiszen a kedvező hóviszonyok miatt a hétvégén már az összes lift üzemelni fog, és egészen a völgyig lehet majd csúszni. Az egészet még vonzóbbá teszi, hogy a napijegy csak 26 euróba kerül a szokásos 36,50 helyett és a felnőtt kíséretében érkező gyerekek ingyen síelhetnek. Ez az akció azonban egészen december 23-ig érvényes.

Heiligenblut nem az egyetlen nyertese a hétvégi havazásnak, számos karintiai és stájer síterepnek is jól jött a havazás. A meteorológusok szerint a magasabb karintiai hegyekben körülbelül 80 cm hó esett, de még a tartomány fővárosban, a síkvidéken fekvő Klagenfurtban is 26 cm hullott.

Hauser Kaibling - Tegnap már a völgybe vezető pályán dolgoztak a gépek
Hauser Kaibling - Tegnap már a völgybe vezető pályán dolgoztak a gépek
Folyamatosan nyílnak meg az új síterepek és a már üzemelő síterepek is egyre több pályával várják a síelőket. Valószínűleg bölcs taktikát választott Gerlitzen síterepe, amikor a síelhető hóviszonyok ellenére sem nyitottak ki, és napok óta már a pályaalapot készítik. Ez az a helyzet, amikor a síelők elcsodálkoznak, hogy sűrűn havazik, de közben teljes erővel mennek a hóágyúk. Gerlitzen kihasználta a hideg napokat és csütörtöktől, december 2-től, már minden nap nyitva tartanak. A pályákat szép sorban nyitják meg, szombattól már még több pálya várja a síelőket.

Schladmingban már a völgybe vezető pályákon dolgoznak. Az már biztosnak látszik, hogy mától Hauser Kaibling teljes hosszában síelhető, vagyis a Prenner pályán már egészen a völgyig lehet síelni. Itt szerda-csütörtök FIS szlalomversenyeket rendeznek, erre készüljenek fel az idelátogatók.
KOMMENTEK

Szállástippek
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.