Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hétvégén már indulhat a négyüléses Eplényben

2013.12.13. | Szerző: Intersport Síaréna
Múlt héten indult a síszezon a NordicaSíarénában. December 7-én nyitottak az 1-es pálya alsó szakaszával, a tanulópályával és a csákányos felvonóval. Már csak egy éjszaka hóágyúzás szükséges a felső szakasz és a négyüléses felvonó megnyitásához.
Az elmúlt napok időjárása sajnos nem volt túl kedvező a hógyártáshoz. A felső szakasz már síelhető, de az ülőlift kiszállójához még kell egy kis havat gyártani. Egy éjszakányi hóágyúzás elegendő lenne a négyüléses megnyitásához. Ha ma éjszaka hideg lesz, akkor holnap már szárnyalni fog a Sólyom, és több mint 1 kilométer pályán síelhetünk. Az üzemeltetők azt kérik, hogy figyeljük a híreiket. Szombaton már korán reggel fent lesznek a friss információk a honlapon.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Karácsonyig 20% kedvezményt adnak a síoktatásból, de nem ez az egyetlen újdonság az eplényi síiskola háza táján. Vasárnap kezdődött egy síoktató képző tanfolyam, ahol megkezdték a leendő síoktatók szakmai és gyakorlati felkészítését. Mindemellett a NordicaSíaréna eddigi oktatói számára egy továbbképző tanfolyamot indítanak a hétvégén az oktatási tematika és módszertan egységesítése céljából. Emiatt szombaton és vasárnap nem lesz sí- és snowboardoktatás.

A 2013/2014-es, 52 pontos fejlesztési program néhány további ponttal bővült ki.

A négyüléses felvonóhoz tavaly újonnan beszerzett futószőnyeg nagyon dekoratív volt, azonban sokaknak nehézséget jelentett a beszállás, mivel a gumírozott szőnyeg nagyon tapadt. Emiatt az idén egy teljesen új futószőnyeget építettek be annak érdekében, hogy mindenki könnyedén beszállhasson a négyülésesbe.

A 3-as csákányos felvonó is jelentős felújításon esett keresztül. Az új görgők, csapágyak és görgőgumik mellett egy vadonatúj kötelet kapott a lift, valamint felújították az elektromos rendszerét is. A tanulófelvonók sem maradhattak ki a sorból. A T1 tanulóliftet meghosszabbították, valamint a T2 lifttel együtt betonalapra helyezték a mobil alsó és felső állomásaikat.

Mind a három ratrak teljes felújításban részesült. A sárga Bombardier típusú ratrak hátuljára egy platót építettek, mely nagy rakodófelülettel bír. Mindemellett egy szállítókosarat is beszereztek a ratrakok szállítókapacitásának növelése céljából.

A 14 db Lenco típusú hóágyút átépítették. A felújított magképző berendezések sokkal hatékonyabb hóágyúzást tesznek majd lehetővé.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 243 vendég és 19 regisztrált felhasználó látogatja.