Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén minden pálya és felvonó üzemel Eplényben!

2015.02.05. 2015.02.06. Intersport Síaréna | frissítve: 2015.02.06.

Igazi alpesi hangulatú síhétvégére készülnek Eplényben. Péntekre nagy mennyiségű természetes hó várható a Bakonyba, a hétvégétől pedig minden pálya és felvonó használható lesz a Nordica Síarénában.
Rengeteg természetes hó hullott az utóbbi időszakban a Bakonyban. Ettől függetlenül a hóágyúk sem pihennek, amikor csak lehet gyártják a havat az eplényi sícentrumban. Marad a téli időjárás a folytatásban is, péntekre ismét nagy mennyiségű természetes havat jósolnak az előrejelzések.

A hét utolsó munkanapja Extrapéntek lesz. Ez azt jelenti, hogy aznap 22:00-ig tart nyitva a Nordica Síaréna, este hat és tíz óra között pedig 40% kedvezménnyel lehet csúszni 3,5 km kivilágított pályán.

Szombaton 09:00-tól 21:00-ig, vasárnap pedig 09:00-tól 18:00-ig tart nyitva a pálya. Hétvégétől minden pálya és minden felvonó használható lesz. Üzemel a négyüléses OMV MaxxMotion Felvonó, mind a három csákányos és mind a három tanulólift.

Kiváló minőségben találjuk az 1-es, 1/b, 6-os, 7-es pályákat és az oktatópályát. Itt a tömörített hóréteg vastagsága 65-150 cm. A 2-es, 3-as, 4-es és 5-ös pályákat az eddig lehullott több, mint 70 cm természetes hó borítja, részlegesen technikai hóval kiegészítve és ratrakolva. Ezeken a pályákon helyenként vékonyabb a hóréteg, de mind használhatóak a hétvégétől.

A nagy mennyiségű természetes hónak köszönhetően a sípálya környéke off-piste paradicsommá változik. A freeriderek legnagyobb örömére számtalan változatos útvonalon lehet lecsúszni a hegyről. Az üzemeltetők videó versenyt hirdettek az off-piste rajongók körében, a fődíj egy szezonbérlet lesz.
KOMMENTEK
százas | 2015.02.05. 10:22
"Használhatóak". A múlt szombatra is ezt ígérték, de a 3-as, 4-es, 5-ös nálam nem ütötte meg a használható kategóriát. A szék sokat állt, a 3-as csákány gyakorlatilag nem ment. Délre brutál tömeg lett. Kissé csalódtam, bár délelőtt szép napsütésben jót csúsztunk.
M61021 | 2015.02.05. 11:55
Tegnap sajnos hivatalosan zárva voltak a 2,3,4,5-ös pályák, de ezt előre nem jelezték, és természetesen a 3-as csákányos felvonó sem ment. Nem tudni miért zárták le ezeket a pályákat, ha már az égiek szórtak rá elég havat, hogy lehessen használni. Most végre más pályákon is lehetne élvezkedni. Volt ott egy tábla félretéve, azt ki lehetett volna tenni: " vékony hóréteg, használat saját felelősségre".
Szkíta1 | 2015.02.05. 13:24
Ha nyitva van az a baj, ha nem aza baj.
Szkíta1 | 2015.02.05. 13:24
Amúgy meg úgy néz ki, hogy a péntekre várt nagy hó elmegy délre.
bandi188 | 2015.02.05. 16:25
Múlt heten ugyanez a kamu marketing duma ment
Én sajna bele ugrottam Kecskemétről mentem hogy nyitva az összes pálya es lift de se a 2-3-4-5-ős nem üzemelt de meg reggel 9kor is a kamu dumát raktak ki a honlapjukra nálam ez totális átverés soha többe epleny
Mellesleg mindjárt vége a télnek, ha teli vannak hóval miért nem üzemelnek a pályák?
Hazug banda
Bucó | 2015.02.05. 23:40
A tapasztalat ugyanaz nálam is.
"minden pálya nyitva"= nem akadályozzuk meg, hogy legyere a sárig kopott pályákon
"szárnyal a négyüléses"= sok az ember, hát dupla sebességre kapcsoljuk a felvonót, hogy minden harmadik ember kizuhanjon a végén (emiatt kétpercenként meg is áll)
A két helyen kihelyezzett ábrácskát pályatérképként értelmezni nem igazán lehet, pályák száma/színe az útvonal mentén nincs jelölve (filléres figyelmesség)
A weboldalukon PR-szöveg generátor dobja naponta a szöveget, a webcam-ek meg néha - érdekes módon - pont akkor nem elérhetőek, amikor a leginkább érdekelné az embert, pl. eső esik?, sokan vannak?
Esküszöm, meg tudnám kedvelni a helyet, ha...
keresztl | 2015.02.06. 09:50
Akkor én is beszámolok más jellegű tapasztalatokról, hátha nem csak sielők olvassák...
Tavaly február végén elmentünk Lackenhof-ba egy hétvégére csúszni.Elég meleg volt, kevés hó, természetesen nyitva a sípálya, felvonók stb... Kértem a 2 napos bérletet, amire szólt a kedves osztrák kislány, hogy csak 1 naposat ad, illetve még 20% kedvezményt a napi bérletből is, mert nincs nyitva mind a 8 pálya csak 6... Másnap meg megint vegyek egy 1 napos bérletet, akkor majd kiderül mibe fog fájni, lehet, hogy zárva lesznek a meleg miatt...
Szóval, megérthető bizonyos fokig ha Eplényben, Szentistvánon az éves költséget legalább be akarják hajtani, de a pofátlanság határait jó lenne elkerülni. Én megyek szombaton du. Eplénybe, Szegedről de biztosan állíthatom, ha nem lesznek a hírnek megfelelő körülmények, akkor alkalmazom ai ikonikusnak mondható Papírkutyákban elhangzó sporttevékenységre is utaló "cserépléctörés, háttal" elvet, csak sílécre alkalmazva.
százas | 2015.02.06. 10:25
Nem akartam jobban kifakadni a kommentben, de azt megfogadtam, hogy inkább autózok 3 órával többet...például a Chopokra!
golo | 2015.02.06. 12:28
Még nem tanulták meg, hogy a csalódott vendég nem tér vissza. Majd ha az újdonság hatása elmúlik és a fennmaradásuk lesz a tét, megtanulják.
BS | 2015.02.06. 17:37
Az időjárási körülmények, és a helyi adottságok mellett, maximálisan igyekeznek a lehető legjobb állapotba hozni a pályákat. A tömeg éppen ennek köszönhető. Elégedetlenek mindig lesznek. Megjegyezném Lackenhof-ba velünk megvetették a teljes árú jegyet (ami az eplényinek a duplája, ez Chopok-ra is igaz) 1 útvonalon lehetett lejönni mindkét felvonónál sorban állással. A hozzánk közel lévő pályákon hétvégén sajnos mindenütt tömeg van.
Ilosvai Árpád | 2015.02.06. 20:44
Szánkópálya üzemel?
M61021 | 2015.02.06. 22:32
Szánkópálya jelenlleg nincs kijelölve Eplényben. De mindenfelé sok hó van az erdőben. Hétköznap a lezárt sípálya alján is lehetett szánkózni.
M61021 | 2015.02.06. 23:10
Ha egy pálya nyitva, az nekem nem baj, ha nem életveszélyes. Eplényben ritkán van lavinaveszély :) Ha kevés a hó nem haragszom érte, főleg, ha természetes, Isten adta hó. Kire haragudnék, az alkotjára? Ha rossz a lécemnek, vessek magamra. Azért jó, ha van "kövezős léce" az embernek ilyen esetekre, amit nem sajnál annyira.
Az eplényiek igyekezetéért hálás vagyok.
A pályatáblák tényleg eltűntek. Hallottaam, hogy az emberek beszélgettek a liften, hogy nem tudják mi lehet az a másik csákányos felvonó, meg hova vihet az a pálya, lehet, hogy nincs is alja, meg nincsen készen... Pedig milyen jó is a 4-es őtös pálya. a 4-es FIS versenypálya, egy tavalyi hír szerint...

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.