Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégi tömegnyomor: kevés a nyitva tartó síterep

2014.12.09. Bata Attila

December eleje van és már sokan síelnének, de igazából nincs hol. Alig van néhány nyitva tartó síterep, és természetesen a tömeg ellepi ezeket a pályákat. Két szerencsés síterepen (Cervinia és Kitzsteinhorn) is zsúfoltságról számoltak be, de legalább a pénztárosok dörzsölhették a tenyerüket.
Cervinia
Az olaszok a klasszikus latin mondást idézik: „mors tua, vita mea” (a te halálod az én életem) és ez most nagyon is illik a jelenlegi helyzetre. A síterepek jelentős része még nem tudott kinyitni és ennek „köszönhetően” a nyitva tartó síterep aratnak. Mivel máshová nem lehet menni síelni, mindenki a néhány üzemelő síterepre igyekszik. Ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb a tömeg, mindenhol (liftek, kajáldák, stb.) hosszú sorok alakulnak ki.

Olaszországban már távolról sem olyan rózsás a hóhelyzet mint a hetekkel ezelőtti nagy havazás után. Ennek az állapotnak az egyik legnagyobb nyertese Cervina síterepe. Itt bőven van hó még most is, és jön is a tömeg. Az előző hétvégén megdőlt a látogatottsági rekord. Három nap alatt összesen 35 ezer síelőt fogadtak. A sorok mellett már a reggeli közlekedés káosz és a romló pályák sem riasztották el a síelőket.

Hasonló jelenség játszódott le a hétvégén a salzburgi Kaprun gleccserén. A síterep szóvivője szerint mostanában a szokásos forgalom kétszeresét tapasztalják. Csak vasárnap nyolcezren látogattak el Kaprunba. Erről a fórumunkban is lehet olvasni.

A következő hétvégére már valamivel jobb lehet a helyzet, hiszen egyre több síterep nyitja ki a kapuit. Igaz, sok helyen csak néhány pálya fogadja majd a síelőket és a hétvégére újabb enyhülés várható az osztrák hegyekben. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.