Menü ≡

Hétvégi tömegnyomor: kevés a nyitva tartó síterep

2014.12.09. | Szerző: Bata Attila
December eleje van és már sokan síelnének, de igazából nincs hol. Alig van néhány nyitva tartó síterep, és természetesen a tömeg ellepi ezeket a pályákat. Két szerencsés síterepen (Cervinia és Kitzsteinhorn) is zsúfoltságról számoltak be, de legalább a pénztárosok dörzsölhették a tenyerüket.
Cervinia
h i r d e t é s
Az olaszok a klasszikus latin mondást idézik: „mors tua, vita mea” (a te halálod az én életem) és ez most nagyon is illik a jelenlegi helyzetre. A síterepek jelentős része még nem tudott kinyitni és ennek „köszönhetően” a nyitva tartó síterep aratnak. Mivel máshová nem lehet menni síelni, mindenki a néhány üzemelő síterepre igyekszik. Ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb a tömeg, mindenhol (liftek, kajáldák, stb.) hosszú sorok alakulnak ki.

Olaszországban már távolról sem olyan rózsás a hóhelyzet mint a hetekkel ezelőtti nagy havazás után. Ennek az állapotnak az egyik legnagyobb nyertese Cervina síterepe. Itt bőven van hó még most is, és jön is a tömeg. Az előző hétvégén megdőlt a látogatottsági rekord. Három nap alatt összesen 35 ezer síelőt fogadtak. A sorok mellett már a reggeli közlekedés káosz és a romló pályák sem riasztották el a síelőket.

Hasonló jelenség játszódott le a hétvégén a salzburgi Kaprun gleccserén. A síterep szóvivője szerint mostanában a szokásos forgalom kétszeresét tapasztalják. Csak vasárnap nyolcezren látogattak el Kaprunba. Erről a fórumunkban is lehet olvasni.

A következő hétvégére már valamivel jobb lehet a helyzet, hiszen egyre több síterep nyitja ki a kapuit. Igaz, sok helyen csak néhány pálya fogadja majd a síelőket és a hétvégére újabb enyhülés várható az osztrák hegyekben. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »