Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégi tömegnyomor: kevés a nyitva tartó síterep

2014.12.09. Bata Attila

December eleje van és már sokan síelnének, de igazából nincs hol. Alig van néhány nyitva tartó síterep, és természetesen a tömeg ellepi ezeket a pályákat. Két szerencsés síterepen (Cervinia és Kitzsteinhorn) is zsúfoltságról számoltak be, de legalább a pénztárosok dörzsölhették a tenyerüket.
Cervinia
Az olaszok a klasszikus latin mondást idézik: „mors tua, vita mea” (a te halálod az én életem) és ez most nagyon is illik a jelenlegi helyzetre. A síterepek jelentős része még nem tudott kinyitni és ennek „köszönhetően” a nyitva tartó síterep aratnak. Mivel máshová nem lehet menni síelni, mindenki a néhány üzemelő síterepre igyekszik. Ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb a tömeg, mindenhol (liftek, kajáldák, stb.) hosszú sorok alakulnak ki.

Olaszországban már távolról sem olyan rózsás a hóhelyzet mint a hetekkel ezelőtti nagy havazás után. Ennek az állapotnak az egyik legnagyobb nyertese Cervina síterepe. Itt bőven van hó még most is, és jön is a tömeg. Az előző hétvégén megdőlt a látogatottsági rekord. Három nap alatt összesen 35 ezer síelőt fogadtak. A sorok mellett már a reggeli közlekedés káosz és a romló pályák sem riasztották el a síelőket.

Hasonló jelenség játszódott le a hétvégén a salzburgi Kaprun gleccserén. A síterep szóvivője szerint mostanában a szokásos forgalom kétszeresét tapasztalják. Csak vasárnap nyolcezren látogattak el Kaprunba. Erről a fórumunkban is lehet olvasni.

A következő hétvégére már valamivel jobb lehet a helyzet, hiszen egyre több síterep nyitja ki a kapuit. Igaz, sok helyen csak néhány pálya fogadja majd a síelőket és a hétvégére újabb enyhülés várható az osztrák hegyekben. 
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.