Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a káprázatos kínai jégfesztivál

2013.01.07. Bata Attila

Megkezdődött a káprázatos kínai jégfesztivál Az idén már 29. alkalommal rendezik meg Harbinban, Kína egyik leghidegebb településén, az évről-évre egyre látványosabb és hatalmasabb jégfesztivált. A rendezők egy kisebb várost építettek fel palotákkal, épületekkel és utakkal, természetesen mindent jégből a mínusz 25 fokos hőmérsékletben.
A szombati megnyitó napjára kissé megkegyelmezett az időjárás is és már csak mínusz 20 fokot kellett elviselniük a jégcsodák szerelmeseinek. Tényleg hihetetlen, hogy milyen téli világot építettek a kínaiak csak hóból és jégből. Egy kisebb várost varázsoltak ide körülbelül 750 000 négyzetméteren. Az épületekhez és szobrokhoz 180 000 köbméter jeget használtak fel, és majdnem ugyanennyi havat. A munka nagyságát az is jelzi, hogy az elmúlt hetekben közel hétezren dolgoztak a kiállítás megnyitásán.

A megnyitó előtti készülődés
A szervezők munkáját most a túlzott hideg is hátráltatta, az elmúlt hetekben sokszor havazott és a mínusz 25 fokban sem lehetett túl sokat dolgozni a szabadban. A kiállítás idén is nagy siker lehet, a szervezők egymillió látogatót várnak. A kiállítás egyik slágerének a 48 méter magas és 120 méter széles Kristálypalota ígérkezik, természetesen jégből kifaragva.

16 pár fogadott egymásnak húséget
A nyitó hétvége egyik szokásos programja volt a közös esküvő. A világ számos pontjáról érkezett 16 pár a mínusz 20 fokos hidegben fogadott örök hűséget egymásnak.

A világ egyik legnagyobb jégfesztiválja egy hónapig várja a látogatókat, ha valaki Kínában jár, akkor egy 300 jüanos (kb. 11 000 Ft) belépővel juthat be, ha kivárja a sorát a kassza előtt.

KOMMENTEK
vmate | 2013.01.07. 14:26
Gyönyörű

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.