Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Átadták a világ legnagyobb fedett síközpontját Kínában

2017.03.23. | Frissítve: 2017.07.08. | Szerző: Bata Attila
Márciusban Harbinban, Kína 10. legnagyobb városában elindították a visszaszámlálást, hogy 100 nap múlva átadják a négy éven keresztül épült, kisebb városnak megfelelő méretű élményparkot, benne a világ legnagyobb alapterületű beltéri síközpontjával.
Látványterv fentről
h i r d e t é s
A kínai Wanda cégcsoport a legnagyobbak közé tartozik. Óriási projekteket és építkezéseket vittek végbe az előző években. A Harbin Wanda Cultural Tourism City névre keresztelt élménypark már a harmadik hatalmas szórakoztatóközpont Kínában, amelyet a Wanda cég épített. A cég egyébként több (szabadtéri) síterepet is üzemeltet Kínában. Az alábbi videó ízelítőt ad abból, mi várja a turistákat ebben a városban.

Az adatok szerint alapterületében rekorder az új csarnok. A behavazott alapterület közel 73 ezer négyzetméter, amely a duplája lehet a jelenlegi legnagyobb csarnoknak, a 35 ezer négyzetméteres holland SnowWorld Landgraaf épületének.

Ez hat darab, változó tudásszintű pályát jelent. A leghosszabb pálya szélessége 60 méter, a hossza pedig 500 méteres, ezt pirossal jelölik. A hosszabb fekete pálya 380 méter hosszú, 40 méter széles és átlagosan 25 fok meredekségű.

A pályákon egyszerre 1500-an síelhetnek majd, de ugyanennyien férnek majd el a téli világba bujtatott játszótéren és kiszolgáló területen is. A csarnokban két ülőlift szállítja majd az utasokat.

Két ülőlift a csarnokban
A síterepet már február végére behavazták, de még nem üzemeltetési vastagságban. Március elején 30 szerencsést sorsoltak ki, akik először szemlélhették meg a beltéri lejtőket. A kínaiak biztosak voltak benne, hogy a június 30-i színpompás ünnepségre minden a helyén lesz.

Kínában jelenleg hat beltéri sípálya üzemel, további nyolcat most építenek. Szabadtéri síterepeiket is hatalmas tempóban fejlesztik, a 2022-es téli olimpia megrendezésének elnyerése nagy lökést adott a síelésnek.

100 nappal nyitás előtt (Kép: wenweipo.com)
A korábban híressé vált sivatagi vagy forró klímájú beltéri havas építményekhez képest itt kissé más lesz a helyzet. Ott a turisták és a helyiek a gyakran 30-50 fokos meleg elől keresnek menedéket a fedett pályákon. Harbin alapból elég hideg télen. Nem véletlenül rendezik itt a jégszobrászok fesztiválját hosszú heteken át. Az ilyenkor szokásos mínusz 30 fokból kész megkönnyebbülés lesz betérni az egész évben mínusz öt fokon tartott sícsarnokba.

100 nappal nyitás előtt (Kép: wenweipo.com)
Az egész város megépítése 5,8 milliárd dollárba (kb. 1660 milliárd forintba) került. A befektetők szerint közel 10 ezer új munkahely jött létre a szórakoztató város megépítésével. A tervek szerint évente 20 millió látogató érkezhet majd a városba.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »