Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kína: koronavírus után újranyitnak a síterepek

2020.03.24. Bata Attila

Nehéz időszakon ment át az elmúlt hónapokban Kína. A koronavírus kirobbanása és drasztikus elterjedése olyan állapotokat hozott, amelyekkel akár mi is szembenézhetünk. A jó hír, hogy a járvány lassan lecsenghet, és ezzel egyidőben magához tér a turizmus és újranyitják pl. a síterepeket is.
A kínai állami média szerint az utóbbi napokban már nem regisztráltak "helyi" fertőzötteket, az új fertőzöttek mind külföldről érkeznek vissza, őket már a repülőtereken el tudják különíteni. Lassan, de nagyon lassan és óvatosan visszatérhet az élet a normális kerékvágásba. Az eddig lezárt turisztikai célpontok ismét kinyitnak, közéjük tartoznak a síterepek is.

A kínai síterepek javát január második felében bezárták, körülbelül két hónappal ezelőtt. Amint látható volt a helyzet javulása, a síterepek folyamatosan jelentették be, hogy készülnek a folytatásra, vagyis ismét kinyitnak, amint lehet. Az első síterepek már a március 15-i hétvégén újranyitottak, aztán továbbiak csatlakoztak hozzájuk az előző hétvégén és újabb helyeken lehet ismét síelni a következő hétvégétől.
Kína, beltéri sípálya mostanában
Kína, beltéri sípálya mostanában
Természetesen a kínaiak tanultak az előző időszakból, így biztonsági intézkedések betartása mellett korlátozzák még a síelést. A legtöbb síterepre csak interneten lehet foglalni, szállást és bérletet igényelni, és csatolni kell az egészségügyi állapotról szóló igazolást. Az elmúlt 14 napban külföldön járt, valamint a korábbi fertőzött zónákból jelentkező kínaiakat sok helyen nem fogadnak. Az utazástól kezdve, a felszerelésbérlésen át minden a síterepek szervezésében zajlik, a nagyobb rendezvények továbbra is elmaradnak. A soroknál mindenkinek kötelező másfél méter távolságot tartania a többiektől.

Nemcsak a hegyvidékek síterepei nyitnak ki, hanem a Kínában egyre népszerűbb fedett sípályák is. A nyitásuk régiónként eltérő, de itt is korlátozásokat vezettek be. Pl. limitálták a vendégek számát, a kölcsönzők egy felszerelést csak egyszer adhatnak ki, utána megy a fertőtlenítőbe és állandóan mérik a vendégek és az alkalmazottak testhőmérsékletét.

Természetesen senkit sem akarunk Kínába küldeni síelni. Ez csak egy örömteli példa arra, hogy két hónap után az egyik leginkább sújtott országban lassan újraindulhat a turisztikai élet.
KOMMENTEK
robozb | 2020.03.25. 04:17
Varjuk ki a veget
patkaizsolt | 2020.03.25. 07:03
Korainak tűnhet.
balczerk73 | 2020.03.30. 17:45
Egy tiroli kocsma csaposa fertőzhette végig fél Európát.
https://74nullanulla.hu/cikkek/2020.../03/26/egy-tiroli-kiskocs...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.