Menü ≡

Hihetetlen síelős videó: túlélte az 500 méteres zuhanást

2015.11.08. | Szerző: Bata Attila
Ahogy a lenti videóban is látható, csodával határos módon úszott meg egy közel 500 méteres zuhanást egy kanadai freerider. A felvétel a Paradise Waits című síelős film forgatásán készült. A film készítői szerint ez a legbrutálisabb zuhanás, amit valaha láttak. Rejtély, hogy maradt egyáltalán életben...
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A kanadai születésű Ian McIntosh már ismert és gyakorlott freeridernek számít. Több dokumentált és filmre vett csúszása is megtalálható a világhálón. Az idén kerül a mozikba a Teton Gravity Research filmje a Paradise Waits, ebben a filmben is szerepel. A héten kijött rövid részlet a film forgatása alatt készült.

A TGR alapítója, Todd Jones szerint ez volt a legszörnyűbb bukás, amit valaha látott. McIntosh helikopterről többször is felderítette az alaszkai hegyoldalt, majd kiválasztotta az ideális útvonalat. Ami fentről jónak nézett ki, az lenn tartogatott egy kis meglepetést. Már az elején egy kb. másfél méter mély mélyedésbe síelt bele, amely annyira megdobta, hogy elvesztette egyensúlyát, onnantól pedig nem volt megállás a lejtőn.

Később a lécei leoldottak, de szerencsére sikerült kinyitnia a légzsákját. A hegy alja felé egy kisebb hasadék felett is "átbuckázott". Kevesebb, mint egy perc alatt bukfencezett le kb. 1600 láb (488 méter) szintet a filmesek szerint. A felvételen a látványon kívül a hang is brutális, hiszen semmilyen zenei aláfestés nincs alatta, csak a síelő nyögéseit halljuk, aki a végén saját maga közli, hogy jól vagyok ...

Videón a brutális zuhanás
2015.11.09. 17:31:41 powfan
Szerencsére Ian nem zuhant semennyit, pontosabban fogalmazva 500 métert bucskázott lefelé - ami szörnyű lehetett. Cím kicsit bulváros lett.
Jamie Pierr az zuhant annak idején: https://youtu.be/-RYkapHBVs8
Illetve Fred Syversen még nagyobbat: https://www.youtube.com/watch?v=mg-...zjgWqFkE
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »