Hinterstoder: helikopterrel emelték be az új sílift oszlopait

2022.10.01. Bata Attila

Folyik a lázas építkezés a magyar határtól nem messze található, felső-ausztriai síterepen. Az idei szezonkezdetre egy tízszemélyes liftet adnak át, amelynek az utolsó oszlopait ezen a héten tették a helyükre helikopterek segítségével.
Kép a lenti TEAMFOTOKERSCHI videóból
Az új Hössbahn felvonót 19 oszlop tartja, és ebből az utolsó hat szeptember 28-án került a helyére, ahogy a lenti videóban is látható. (A korábbi felvonóhoz 25 tartóoszlop kellett, így most nagyobb terület szabadul fel)

A Heli Austria legnagyobb helikoptere, egy négytonnás kapacitású „SuperPuma” segítségével kerültek a helyükre a nehezebb elemek, majd a „könnyebb” darabokat egy Belle 212-es szállította el.
A felvonóról szezon előtt még beszámolunk. Röviden, az 1985-ben épült régi liftet cserélik le a Leitner cég modern, tízszemélyes kabinos felvonójára. A 811 méteres szintkülönbségű lift 2606 méter hosszú és a 89 kabinja óránként 3200 utast szállíthat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alprima Aparthotel Hinterstoder
Új 2-8 fős Alprima Aparthotel apartmanok Hinterstoder kiskabinos liftjétől 500 méterre találhatók. 250 m²-es wellness részleg szaunákkal és pihenőszobákkal, zsemleszerviz, gyermek játszószoba, mosókonyha gondoskodik a vendégek kényelméről.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof zur Kaiserin Elisabeth csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kaiserin-Elisabeth egy csendes kis községében található, az A9-es autópálya, valamint Wurzeralm és Hinterstoder síterepeinek közelében. 1883-ban ebben a házban látták vendégül Sissy császárnőt a mai vendéglátók ősei.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.