Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hinterstoder: új kabinos liftet építettek az osztrák síterepen

2022.12.24. Bata Attila

Nemcsak a síterep, hanem az egész felső-ausztriai tartomány legnagyobb síterep-fejlesztését hajtották végre az idén Hinterstoderen. A korábbi hatszemélyes kabinos helyett egy tízszemélyes kabinos épült, amely gyorsaságban, kapacitásban és kényelemben is előnyösebb az elődjénél.
Az új 10er Hössbahn
Az új 10er Hössbahn
Ünnepélyes alapkőletétellel június 26-án kezdődött meg a 10er Hössbahn építése, így az építők kicentizték, hogy elkészüljenek a karácsonyi határidőre. Az új lift legfontosabb funkciója az alábbi térképen is látszik: felszállítja a síelőket a fenti pályák aljához, ahonnan újabb liftekkel mehetnek egészen 2000 méteres magasságig.
Az új kabinos nyomvonala a sítérképen
Az új kabinos nyomvonala a sítérképen
Csúcsidőben és amikor már a lenti pályák is beindultak, akkor már megnövekedtek a sorok a régi lift előtt. A tervek szerint ezen segít a közel megkétszerezett, 3200 utas/órás kapacitás. Az új lift alsó állomását az új parkoló elé helyezték át. Az új parkoló könnyebben megközelíthető, az új lift gyorsabb és kényelmesebb, mint az elődje. Az eddig kilenc helyett hat és fél perc alatt ér fel, a síléceket nem kell a kabinon kívüli tárolóba berakni, a kabinon belül alakították ki a tárolókat, így gyorsulhat a beszállás.

A korábbi 25 oszloppal szemben most csak 19 rontja a táj szépségét, közülük a legnagyobb 26 méter magasra „nőtt”.

Az új lift közel 22 millió euróba (8,9 milliárd forint) került és december 24-én helyezték üzembe. A "hivatalos" átadási ünnepséget 2023. január 11-én 11 órakor tartják.
KOMMENTEK

Szállástipp
Alprima Aparthotel Hinterstoder
Új 2-8 fős Alprima Aparthotel apartmanok Hinterstoder kiskabinos liftjétől 500 méterre találhatók. 250 m²-es wellness részleg szaunákkal és pihenőszobákkal, zsemleszerviz, gyermek játszószoba, mosókonyha gondoskodik a vendégek kényelméről.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.