Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hirschenkogelt eladták, jöhetnek a fejlesztések

2014.02.26. Bata Attila

Amiről már hónapok óta hallani lehetett, az beteljesült. Eladták Hirschenkogel (Semmering) síterepét egy svájci-ukrán hátterű üzleti vállalkozásnak, akik korábban már négy szállodát is megvásároltak a környéken. Az új tulajdonosok további fejlesztéseket ígérnek a síterepeken és a szállásokon is.
Az ukrán születésű Viktor Babuscsak érdekeltségébe tartozó, svájci bejegyzésű Renco Invest először akkor hallatott magáról, amikor a környék csődbe ment, vagy a hírek szerint adósággal küszködő szállodáit elkezdte megvásárolni. Az első vétel mindjárt a környék egykori gyöngyszeme, a fénykorában világhírű Panhans Grand Hotel megvásárlása volt. A háború előtti luxushotelnek nem tett jót a második világháború, majd az 1955-ig tartó szovjet megszállás és 1969-ben bezárt. Később történtek próbálkozások a szálloda újraélesztésére, de ennek csőd lett a vége. A svájci cég 2012 őszén vette meg az ingatlant, és kezdte el üzemeltetni a nagyszállót.

A patinás nagyszálló, a Grandhotel Panhans
A patinás nagyszálló, a Grandhotel Panhans
Hamarosan osztrák céget is alapítottak Panhans-csoport néven, amelyhez ma már összesen négy szálloda tartozik a környéken. Az egykori szállodákat a Panhans kivételével átnevezték, megindult az átalakításuk a különböző szállásigényekkel rendelkező célcsoportok irányába. A jelenleg 113 szobás és négycsillagos nagyszálló 18 milliós felújítást kap 2015-ig, a felújítások célja, hogy a szolgáltatások közelítsenek az öt csillag irányába. A sportos turistákat az egykori Artis hotelből átnevezett Sporthotel várja majd 93 szobájával. Ezeken felül a csoport tulajdona még a Dr. Stühlinger Semmering szálloda (45 szoba) és az egykori Erzherzog Johann Hotel, mai nevén Ring Event Gastro Hotel (10 szoba).

Ilyen terjeszkedés mellett nem csoda, hogy a képbe került a síterep megvásárlása is. Első lépésként a csoport 20%-os tulajdonrészt szerzett a helyi lifttársaságban. Tavaly az alsó-ausztriai tartomány ajánlatot a hirschenkogeli síterep megvásárlására, de a többségi tulajdonos, a helyi önkormányzat, nem adta el a tartománynak. A visszautasított vételi ajánlat után lehetett sejteni, hogy a Panhans is érdekelt a vásárlásban. A találgatásokat a mai hivatalos bejelentés zárta le, vagyis a Panhans-csoport megvásárolta Hirschenkogel síterepét, mellyel többségi tulajdonos lett. Mellettük a helyi önkormányzat továbbra is tulajdonos, 21%-os részesedéssel. (Hirschenkogel a Semmering régió része. A síterep Alsó-Ausztriához tartozik, a másik semmeringi síterep, Stuhleck, már Stájerországban található.)

A síterep (Kép: http://www.panhans.at)
A síterep (Kép: http://www.panhans.at)
Azt is bejelentették, hogy a következő évben 38 millió eurót szánnak a síterep fejlesztésére, ez főleg a liftek, az infrastruktúra, a parkolók és a nyári szórakozási lehetőségek fejlesztését jelenti, valamint szeretnék a síterepet "egy kicsit" kibővíteni. Bár hivatalosan ezt nem jelentették be, de a korábbi pletykák szerint a tervben van egy új lift építése, amely a szállodák környékéről indulva csatlakozna be a síterepbe, hogy a vendégeknek ne kelljen autózniuk. A bejelentett fejlesztések között szerepelt a jelenlegi négyszemélyes ülőlift lecserélése egy hatszemélyesre.

Hirschenkogel, a „Varázshegy” itthon is ismert, a magyarok által látogatott síterepek közé tartozik. Egyik legfőbb vonzereje az esti síelésre alkalmas, hosszú, kivilágított pályái.

KOMMENTEK
Stani | 2014.02.28. 09:19
A 4ülésest szeretnék egy hatülésre lecserélni, összeköttetés a Stuhleckkel nincs tervben továbbra sem. A sonnwendsteini terjeszkedés lehetne érdekes, de az infóim szerint a 38 m eurónak nagy részét nem a liftekbe invesztálják, meglátjuk.
Tegnap nagyon jól nézett ki az esti sípálya!
franci252 | 2014.03.04. 18:46
Jó lesz, még ha a háttér ukrán is... bár én a Stuhlecket jobban kedvelem. A két pályrendszer összekötése lenne az igazi. :-)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.