Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hirschenkogelt eladták, jöhetnek a fejlesztések

2014.02.26. | Szerző: Bata Attila
Amiről már hónapok óta hallani lehetett, az beteljesült. Eladták Hirschenkogel (Semmering) síterepét egy svájci-ukrán hátterű üzleti vállalkozásnak, akik korábban már négy szállodát is megvásároltak a környéken. Az új tulajdonosok további fejlesztéseket ígérnek a síterepeken és a szállásokon is.
h i r d e t é s
Az ukrán születésű Viktor Babuscsak érdekeltségébe tartozó, svájci bejegyzésű Renco Invest először akkor hallatott magáról, amikor a környék csődbe ment, vagy a hírek szerint adósággal küszködő szállodáit elkezdte megvásárolni. Az első vétel mindjárt a környék egykori gyöngyszeme, a fénykorában világhírű Panhans Grand Hotel megvásárlása volt. A háború előtti luxushotelnek nem tett jót a második világháború, majd az 1955-ig tartó szovjet megszállás és 1969-ben bezárt. Később történtek próbálkozások a szálloda újraélesztésére, de ennek csőd lett a vége. A svájci cég 2012 őszén vette meg az ingatlant, és kezdte el üzemeltetni a nagyszállót.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Hamarosan osztrák céget is alapítottak Panhans-csoport néven, amelyhez ma már összesen négy szálloda tartozik a környéken. Az egykori szállodákat a Panhans kivételével átnevezték, megindult az átalakításuk a különböző szállásigényekkel rendelkező célcsoportok irányába. A jelenleg 113 szobás és négycsillagos nagyszálló 18 milliós felújítást kap 2015-ig, a felújítások célja, hogy a szolgáltatások közelítsenek az öt csillag irányába. A sportos turistákat az egykori Artis hotelből átnevezett Sporthotel várja majd 93 szobájával. Ezeken felül a csoport tulajdona még a Dr. Stühlinger Semmering szálloda (45 szoba) és az egykori Erzherzog Johann Hotel, mai nevén Ring Event Gastro Hotel (10 szoba).

Ilyen terjeszkedés mellett nem csoda, hogy a képbe került a síterep megvásárlása is. Első lépésként a csoport 20%-os tulajdonrészt szerzett a helyi lifttársaságban. Tavaly az alsó-ausztriai tartomány ajánlatot a hirschenkogeli síterep megvásárlására, de a többségi tulajdonos, a helyi önkormányzat, nem adta el a tartománynak. A visszautasított vételi ajánlat után lehetett sejteni, hogy a Panhans is érdekelt a vásárlásban. A találgatásokat a mai hivatalos bejelentés zárta le, vagyis a Panhans-csoport megvásárolta Hirschenkogel síterepét, mellyel többségi tulajdonos lett. Mellettük a helyi önkormányzat továbbra is tulajdonos, 21%-os részesedéssel. (Hirschenkogel a Semmering régió része. A síterep Alsó-Ausztriához tartozik, a másik semmeringi síterep, Stuhleck, már Stájerországban található.)

Azt is bejelentették, hogy a következő évben 38 millió eurót szánnak a síterep fejlesztésére, ez főleg a liftek, az infrastruktúra, a parkolók és a nyári szórakozási lehetőségek fejlesztését jelenti, valamint szeretnék a síterepet "egy kicsit" kibővíteni. Bár hivatalosan ezt nem jelentették be, de a korábbi pletykák szerint a tervben van egy új lift építése, amely a szállodák környékéről indulva csatlakozna be a síterepbe, hogy a vendégeknek ne kelljen autózniuk. A bejelentett fejlesztések között szerepelt a jelenlegi négyszemélyes ülőlift lecserélése egy hatszemélyesre.

Hirschenkogel, a „Varázshegy” itthon is ismert, a magyarok által látogatott síterepek közé tartozik. Egyik legfőbb vonzereje az esti síelésre alkalmas, hosszú, kivilágított pályái.

2014.02.28. 09:19:35 Stani
A 4ülésest szeretnék egy hatülésre lecserélni, összeköttetés a Stuhleckkel nincs tervben továbbra sem. A sonnwendsteini terjeszkedés lehetne érdekes, de az infóim szerint a 38 m eurónak nagy részét nem a liftekbe invesztálják, meglátjuk.
Tegnap nagyon jól nézett ki az esti sípálya!
2014.03.04. 18:46:25 franci252
Jó lesz, még ha a háttér ukrán is... bár én a Stuhlecket jobban kedvelem. A két pályrendszer összekötése lenne az igazi. :-)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »