Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már Schladmingon és Turrachon is hóágyúznak

2016.10.07. Stánicz Balázs

A gleccserek kezdték, szép lassan csatlakoznak hozzájuk a normál síterepek is. Tiroltól elkezdve Stájerországon keresztül egészen Karintiáig vannak olyan lifttársaságok, akik úgy gondolják érdemes októberben hóágyúzni.
Söldenben vette kezdetét az idei hóágyúzás, utána felzárkózott hozzá a többi gleccserpálya. A pályák októberi mesterséges behavazása ilyen magasságokban megszokott, sőt volt már példa augusztusban is dolgozó hóágyúkra Mölltalon. A meglehetősen magasan fekvő (hegyállomás 3000 méter körül) tiroli Obergurgl-Hochgurgl a novemberi nyitásra készül. Salzburgban Kitzbühelen kezdődött meg a hóágyúzás, elsősorban a Resterhöhén. Itt október végére tervezik a nyitást, ami a tavalyról elrakott hóval és mostani hóágyúzással reálisnak tűnik. Szintén napok óta üzemelnek a hóágyúk a schladmingi síhinta két síhegyén Reiteralmon és Planai-on. Reiteralmon a jövő héten szeretnének megnyitni, egyelőre csak a kiváltságosok, nevezetesen az edzőcsapatok csúszhatnak itt, a közönség számára a hónap végén nyitnának. Hasonlók a tervek Planai-on is. Mindkét síterepen szinte csak néhány centi természetes hó esett mindeddig, így teljesen a hóágyúkra vannak utalva, de köztudott, hogy hatalmas armadával rendelkeznek,és nem ismernek lehetetlent. A webkamera felvételeket nézve még van mit behavazni, mindenesetre szurkolunk nekik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Falkensteiner Hotel Schladming csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
4 csillagos Superior szálloda 450 méterre Schladming/Planai sípályáitól. Nagy wellness részleg fűtött beltéri/kültéri medencével, szaunavilággal, fitneszteremmel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.