Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már Schladmingon és Turrachon is hóágyúznak

2016.10.07. Stánicz Balázs

A gleccserek kezdték, szép lassan csatlakoznak hozzájuk a normál síterepek is. Tiroltól elkezdve Stájerországon keresztül egészen Karintiáig vannak olyan lifttársaságok, akik úgy gondolják érdemes októberben hóágyúzni.
Söldenben vette kezdetét az idei hóágyúzás, utána felzárkózott hozzá a többi gleccserpálya. A pályák októberi mesterséges behavazása ilyen magasságokban megszokott, sőt volt már példa augusztusban is dolgozó hóágyúkra Mölltalon. A meglehetősen magasan fekvő (hegyállomás 3000 méter körül) tiroli Obergurgl-Hochgurgl a novemberi nyitásra készül. Salzburgban Kitzbühelen kezdődött meg a hóágyúzás, elsősorban a Resterhöhén. Itt október végére tervezik a nyitást, ami a tavalyról elrakott hóval és mostani hóágyúzással reálisnak tűnik. Szintén napok óta üzemelnek a hóágyúk a schladmingi síhinta két síhegyén Reiteralmon és Planai-on. Reiteralmon a jövő héten szeretnének megnyitni, egyelőre csak a kiváltságosok, nevezetesen az edzőcsapatok csúszhatnak itt, a közönség számára a hónap végén nyitnának. Hasonlók a tervek Planai-on is. Mindkét síterepen szinte csak néhány centi természetes hó esett mindeddig, így teljesen a hóágyúkra vannak utalva, de köztudott, hogy hatalmas armadával rendelkeznek,és nem ismernek lehetetlent. A webkamera felvételeket nézve még van mit behavazni, mindenesetre szurkolunk nekik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.