Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochfügen este: az első LED-es világítású pálya

2015.01.09. Bata Attila

Az idei szezontól már LED-es világítású pályán lehet este síelni az ausztriai Hochfügen síterepén. A tiroli Zillertal Arenához tartozó síterepen lesz az első osztrák sípálya, ahol bevezetik ezt a típusú világítást, amely jobb fényviszonyokat, kevesebb fogyasztást és hosszabb élettartamot jelent a hagyományoshoz képest.
Hochfügen már tavaly szerette volna modernizálni a kivilágított pályájának világítását. Választásuk egy holland cég, az Artic Beam lámpáira esett, akik már több síterepet is felszereltek ilyen lámpákkal.

A LED-es fényforrások sok tekintetben jobb mutatóval jelentkeznek, mint a hagyományos lámpák. A gyártó weboldala szerint ezek a lámpák akár 20-40 %-kal kevesebbet fogyasztanak. Jóval kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, jobb a fényük, valamint hosszabb ideig bírják. Ezek a lámpák akár 50 000 órát is kibírnak, szemben a hagyományos lámpák 15 ezres élettartamával. További részletek a gyártó honlapján.

A műszaki paramétereken kívül a másik szempont a kezelhetőség volt. Itt az összes lámpa, együtt vagy külön-külön, akár egy okostelefonról is szabályozható. Kényelmesen, egy számítógépről lehet optimalizálni a rendszert és szabályozni a fényerőt. A hochfügeni síterep szerint, hamarosan újabb osztrák terepeken szerelhetik fel ezeket a LED-es lámpatesteket a hagyományos lámpák helyére. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.