Menü ≡

Hochgurgl: csodaépület és új lift 2000 méter felett

2015.11.04. | Frissítve: 2015.11.27. | Szerző: Bata Attila
Hochgurgl-Obergurgl, Tirol egyik titkos nagyágyúja, újabb nagy dobással készül az idei szezonra. 2175 méter magasságban épülő, futurisztikus kinézetű épületben kap helyet az új kabinos lift völgyállomása, Európa legmagasabban található motoros múzeuma és egy színvonalas vendéglő.
h i r d e t é s
Hochgurgl-Obergurgl síterepét több okból is szeretik a síelők, de elsősorban hóbiztossága miatt. Szezonban a leghosszabban nyitva tartó osztrák síterepek közé tartozik és a lehullott hó mennyiségével sincs gond.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A síterepen a fejlesztések is folyamatosak, évről-évre előrukkolnak valami újdonsággal. Az idén 23 millió eurót költenek egy csodaépületre. Még az osztrákok is angol nevet adtak ennek a központnak, a Top Mountain Crosspoint a maga nemében egyedülálló lesz. A 2175 méter magasan épült komplexumban kap helyet Európa legmagasabban kialakított motorkerékpár múzeuma, ez lesz az új kabinos lift völgyállomása, valamint épül egy vendéglő és egy pénztár az itt található panorámaút használatához.

A Scheiber ikrek (Attila és Alban) édesapjuk munkásságát folytatják, aki nagyon sokat tett a régió turizmusáért. Az ikerpár fogott bele a 6060 négyzetméter alapterületű épület megépítésébe.

Kezdjük a lifttel. A hegyoldal pályái eddig is a legnépszerűbbek közé tartoztak, de ezeket eddig hosszú csákányosokkal szolgálták ki. Az új Kirchenkar liftet a Doppelmayr építi. A tízszemélyes kabinokból álló lift óránként 2400 utast tud szállítani, ami jelentős bővülés a korábbi csákányos kapacitáshoz képest. Az új kabinos még nem helyettesíti teljes hosszában a régi csákányost, a legfelső szakaszon az idén még csákányos jár, a tervek szerint az ide tervezett ülőlift megépítésére még egy évet várni kell. Az alsó szakaszon a kabinos lift már el is készült, a tervek szerint novembertől már üzembe is áll.

A hatezer négyzetméterből 2600 négyzetmétert kapott Európa legmagasabban épített motoros múzeuma. A múzeumban az elmúlt 100 év motorkerékpárjaiból 170-et állítanak majd ki. A tervek szerint a múzeum 2016. április 8-án nyílik meg.

Épül egy színvonalas vendéglő is, ahol benn 280, a teraszán pedig 380 vendég tud leülni egyidőben.

Innen indul Olaszország felé a Timmelsjoch fizetős panorámaút, amelynek fizetőállomása is helyet kap az épületben. A tervezett nyitás 2016. május vége, június eleje, a téli zárlat vége után. Az idei szezonban tehát az új lift és a vendéglő már üzemelni fog, a múzeumra még tavaszig várni kell.

A síterepen idén is korán kezdődik a szezon, az előzetes tervek szerint már november 12-én beindították volna az első lifteket, de ezen a héten kiderült, hogy a helyzet még ennél is biztatóbb. Ezen a hétvégén, un. Pre Opening-et tartanak, vagyis 10 lifttel és kedvezményes árakkal még korábban indul a szezon!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »