Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hochgurgl: leégett a síterep motorkerékpár múzeuma

2021.01.20. | Szerző: Bata Attila
Igazi világszenzációnak számított a 2015 novemberében átadott komplex épület a tiroli Hochgurgl síterepén. Az épületben a síterep állomása mellett kialakítottak egy motorkerékpár múzeumot is, amely hétfő hajnalban, a páratlan motorokkal együtt, a tűz martalékává vált.
Az épület eredetiben
h i r d e t é s
A fizetős Timmelsjoch-Hochalpenstrasse fizetőkapunál 2015 novemberében adták át a többfunkciós és impozáns épületet, amely a hegyoldal fejlesztésének első jelentős állomása volt. Ebben a lépésben a Kirchenkar sílift két szakaszából az alsó részt építették meg, majd három évvel később a felső szakaszt is átadták. Az alsó rész völgyállomása a már említett épületben kapott helyet egy vendéglő és egy motorkerékpár múzeum mellett, valamint a panorámaút fizetőkapuit is az épületben helyezték el.
A kiállítás
Hétfő hajnalban tűz ütött ki az épületben, amely a rendőrségi hírek szerint a múzeumból indult ki. Mire hajnal ötkor a tűzoltók kiértek a múzeum már lángokban állt, de a tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos vendéglőre és a sílift állomására.

A múzeumban 230 darab ritkaságnak számító motorkerékpárt és néhány autót gyűjtött össze és állított ki a két Scheiber testvér, Alban és Attila. A közel 3000 négyzetméteres, jórészt faburkolatú területen a tűz gyorsan tudott terjedni és szinte az összes motor a tűz martalékává vált.

A testvérpár célja az volt, hogy a kiállítást a világ legjobb motorkerékpár múzeumává fejlesszék. Egy elsőséget már amúgy is birtokolt a múzeum, ez volt a világ legmagasabban - 2175 méteren - épített motorkerékpár múzeuma.

A múzeum mellett a hegyi út fizetőkapuja is leégett. Ezt az utat általában júniusban szokták megnyitni.
A tűz
2021.01.20. 08:37:45 HofEE
Katasztrófa :( Felbecsülhetetlen érték veszett oda
2021.01.26. 10:30:22 M61021
Julia Mancuso által a "történetében" megosztott video szerint a múzeumban ratrakok is voltak kiállítva, többek közt egy eredeti Ratrac is :( Nem tudom, hogy ezek is állandó kiállítási darabok voltak, vagy csak időszakosan kerültek oda. Azon csodálkozom műszakilag, hogy egy ilyen új, fából készült épület, ennyi kinccsel így le tudott égni, nem volt oltóberendezés beépítve?
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »