Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar 50. évforduló: olcsón lehet síelni szombaton

2015.12.15. 2015.12.17. Bata Attila | frissítve: 2015.12.17.

Hochkar 50. évforduló: olcsón lehet síelni szombaton Az idei szezonban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját Hochkar, a határhoz közeli alsó-ausztriai síterep. Ennek alkalmából december 19-én, szombaton, úgymond az ötven évvel ezelőtti árakon lehet síelni. Ez a kedvezmény csak erre az egy napra vonatkozik, más kedvezménnyel nem vonható össze.
Kezdjük a lényeggel! Csak ezen a szombaton, december 19-én, egy felnőtt napijegy 15 euróba, egy gyermek vagy diák napijegy 8 euróba kerül a síterepen.

Az akcióval az ötven évvel ezelőtti kezdetekre emlékezik a síterep, valamelyest visszatérnek az akkor még schillingben fizetett árak.

Hochkar: árak és pályatérkép, szombaton és 50 évvel ezelőtt
Hochkar: árak és pályatérkép, szombaton és 50 évvel ezelőtt
A hatvanas évek elején indult be a síelési láz a környéken. 1962-ben megalakult a Hochkari Idegenforgalmi Hivatal azzal a céllal, hogy a csúcs (1808 m) környékét turisztikai célokra hasznosítsák. Közben a közelben, 1963-ban megnyílt Ötscher síterepe.

A Hochkar csúcs környékére síliftet, pályákat és szállásokat terveznek, de mindenekelőtt építeni kellett egy odavezető utat, a mai Hochkar Alpenstrasset. A helybeliek sem biztosak az ötletben, sokan kételkednek, hogy mikor lesz ebből a hegyi útból valami.

Az útépítés 1963. július 28-án megkezdődött és őszre már el is készült az első kilométer. Az építkezéssel két év alatt elkészültek, 1965-ben már autóval járható út vezetett a menedékházhoz, onnan pedig lift a csúcsra.

Ötven évvel az út megépítése után
Ahogy a fenti térképen is látható 1965-1966-os szezonra megépült a Vorgipfelre vezető egyszemélyes lift és két húzólift. A következő években négy további húzóliftet építettek. 1995-ig további öt ülőliftet építenek, köztük Alsó-Ausztria első "buborékos" liftjét. 1997-ben kezdték kiépíteni a hóágyúrendszert. Idén adták át a Hochkar 360 Skytour kilátót.

Az ötvenéves jubileum alkalmából több rendezvényt is tartanak a síterepen, ezekről később beszámolunk. 
KOMMENTEK
Anksu | 2015.12.16. 12:21
Vajon hány ezren lesznek kint? Megéri szerintetek kimenni?

Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.