Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar Challenge: a rendhagyó alpesi triatlon

2020.03.09. sielok.hu

2020. április 18-án, szombaton 10. alkalommal kerül megrendezésre a Hochkar Challenge elnevezésű alpesi triatlon a közeli síterepen. A résztvevőknek futásban, kerékpáron és végül síléceken kell bizonyítaniuk, összesen 1610 méter szintkülönbséget megtéve, természetesen felfelé!
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Az első versenyt 2010. április 25-én rendezték meg az alsó-ausztriai Göstlingben. Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend (2013-ban a síterep tulajdonos váltásakor elmaradt) ez a hagyományosnak nem mondható váltó verseny.
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
A helyszínről és a környezetről röviden: a magyarok körében nagyon kedvelt Hochkar síterepe és szűk környezete ad helyet a rendezvénynek. A felvonók már nem járnak, a szerpentin száraz, a sípályákon még vastag a hótakaró és az időjárás erősen tavaszias.
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger

A verseny három sportágból tevődik össze: terepfutás, kerékpározás és túrasí.

  • Terepfutás: a verseny ezzel a számmal kezdődik. Rajt a völgyben lévő fizetőkapu (600 m-en), az Alpenstrasse bejárata. Innen a szomszédos hegyoldalba három kört fut a mezőny, majd a rajt területre érkeznek vissza. Ez összesen 7 km futás 210 m szintemelkedéssel.

  • Kerékpár: a futás után a rajt területén mountainbike-ra cserélik a versenyzők a futócipőt, amelyre felpattanva kezdődhet a mintegy 9 km-es emelkedő (820 m szint). A kerékpár nyomvonal ugyan aszfalt, de nehezítésnek kötelező minimum 1.75-ös „rücskös” gumikkal szerelni a paripákat. A cél a a 4ülős Hochkarbahn völgyállomása.

  • Túrasí: A versenyzők a völgyállomásnál lecserélik a drótszamarat fókára és a Familienabfahrt vonalán elindulnak felfelé egészen a JoSchi Berghaushoz 1770 méter magasra. A csúcsról visszacsúsznak a völgyállomásra, majd egy másik útvonalon újra feltúráznak a JoSchi Berghaushoz. A teljes szakasz 6,5 km és 580 méter szintkülönbség.
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
A célban kellemes hüttehangulat várja a sok-sok elfáradt versenyzőt, hogy a fárasztó nap után napsütésben pihenjék ki az alpesi triatlon okozta fáradalmaikat!

Egy szó mint száz, mindenkinek ajánljuk ezt a télzáró eseményt, akik egy kis különlegességre vágynak a síszezon és a nyári aktivitások közötti napsütéses tavaszi napokban.

A táv teljesíthető egyéniben és 3-as váltóban is. Tipp: akik egy kicsit sportosabb életmódot folytatnak, induljanak bátran egyéniben, de csapatot is lehet szervezni.

Szállások a környéken: Hochkar szállások
Információk a versenyről: www.hochkarchallenge.at
KOMMENTEK
bouquetk | 2020.03.09. 14:29
Nem hinném, hogy megtartják.
Admin Ivett | 2020.03.11. 09:29
Amint friss híreket kapunk az esetleges lemondásokról, közzétesszük azokat!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓK (3)
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.