Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar kevesebb magyar vendégre számít

2008.11.20. Bata Attila

Hochkar kevesebb magyar vendégre számít Az alsó-ausztriai idegenforgalmi szakemberek véleménye szerint az idei szezonban a gazdasági válságnak köszönhetően valamelyest csökkeni fog a külföldi turisták száma, leginkább a magyar síelők jöhetnek kevesebben a megszokottnál.
Alsó-Ausztriába a legtöbb külföldi Magyarországról érkezik, és ahogy az osztrákok fogalmaznak, a jelenlegi gazdasági válság éppen Magyarországot érinti a legérzékenyebben, éppen ezért félő, hogy a magyarok az idei szezonban kevesebbet szánnak majd ausztriai síelésre.

Nem mindenki ennyire borúlátó. Christoph Madl, az alsó-ausztriai Turisztikai Hivatal vezetője optimistán várja a szezont. Szerinte az is előfordulhat, hogy azok a magyarok, akik eddig a távolabbi és drágább osztrák terepeket keresték fel egy hosszabb síelés kedvéért, ehelyett inkább a közelebbi Hochkar, Lackenhof, vagy Semmering terepét kereshetik fel akár egy hosszabb hétvégére, vagy több egynapos síelés erejéig.

Az előrejelzések szerint kevés esély van rá, hogy a tavaly tapasztalt roham a magyarok részéről idén is megismétlődik. A tavalyi szezonban 43 százalékkal nőtt magyar vendégéjszakák száma Alsó-Ausztriában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.