Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obergurgl-Hochgurgl (Ausztria): nyitás pénteken

2008.11.12. Bata Attila

Obergurgl-Hochgurgl (Ausztria): nyitás pénteken Úgy tűnik, hogy visszafoglalja az előző szezonban elvesztett első helyét a hóbiztosságáról ismert tiroli síterep, hiszen az idén ismét ők nyithatnak ki először Ausztriában a nem gleccserterepek közül, bár ez még változhat, hiszen a hétvégéig még egy kis hóvihar is átsöpör nyugati szomszédunkon.
A nagy számok átlaga alapján hagyományosan az első és a legtöbb nyitvatartási nappal üzemelő síterep pénteken megnyitja kapuit a síelők előtt. A síterep tájékoztatása szerint jelenleg 80 cm hó borítja a pályákat és nincs akadálya annak, hogy 12 üzemelő lifttel és 45 km előkészített pályával november 14-én elkezdődjön a szezon.

A síterep is mindent belead, hiszen az előttünk álló három novemberi hétvégére változatos programokat szerveznek. Garantált a zene, a bulik, az igazi fesztiváli hangulat az egyik legjobb adottságokkal rendelkező síterepen, ahol a pályák zöme 2000-3000 méter között található.

A hétvégi nyitással kapcsolatban több síterep is bejelentette konkrét terveit. Kíváncsian várjuk, hogy tényleg kinyit-e a hétvégére Gastein-völgy/Sportgastein, Golm, Kaltenbach/Hochzillertal, Schruns/Hochjoch, vagy Turracher Höhe?

Mától komolyabb havazás éri el Ausztriát, az 1200 méter feletti részeken 20-50 cm hó is hullhat a hétvégéig. A havazás következtében esetleg újabb síterepek is kinyithatnak a hétvégére.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.