Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonkezdet: Tonale, Verbier, Pireneusok

2008.11.07. Bata Attila

Szezonkezdet: Tonale, Verbier, Pireneusok Bár az itthoni húsz fok körüli langyos novemberben nehéz elképzelni, de újabb síterepek nyitnak ki a hétvégén az Alpokban. Az ismert olasz és svájci síterepek már 1-2 üzemelő pályával és lifttel várják azokat a síelőket, akik nem akarnak kimaradni a novemberi síelés örömeiből.
Az olaszországi Tonale (vagy más néven Presena) gleccserén már hosszú napok óta tervezték az idei szezon megnyitását. Hét elején kellemetlen esőzés zúzta szét az előzetes reményeket, de aggodalomra nem volt ok, hiszen az eső másnapra átváltott havazásba, és a mai megnyitóra már újra másfél méter vastag hótakaró várja a síelőket.

Péntektől folyamatos az üzemelés, hétközben délután háromig, hétvégén délután négyig lehet használni a gleccser legfelső pályáit. A síterep üzemeltetői szerint jövő hét közepére (nov. 12-14) újabb komolyabb havazás érheti el a környéket, és utána már néhány alacsonyabban fekvő pályát is szeretnének megnyitni. A jelenlegi nyitást a külföldi érdeklődés váltotta ki, a becslések szerint az első napokban jelentős kisebbségben lesznek az olasz síelők a külföldiekkel szemben. Presena ebben az évben május elején zárt be, és jelentős forgalmat hozott a szezon, csak napijegyekből 26 százalékkal többet adtak el, mint egy évvel korábban.

A nemrég hazánkban koncertező James Blunt kedvenc síterepe, a svájci Verbier is kinyit a hétvégén. Itt 2700 méteres magasságban egyelőre csak másfél kilométer hosszú pályaszakaszt lehet használni. Eddig 90 cm hó esett a környéken, amelyre még hóágyúkkal is rásegítettek.

Már nyitva tart a svájci Les Diablerets feletti Glacier 3000. Már a Snowpark és két lift üzemel a gleccseren, de a hétvégén újabb lift segít a síelők kiszolgálásában.

Történelmi pillanatra vár a katalán Masella síterepe. A síterep 41 éves fennállása alatt még sosem tudtak ilyen korán kinyitni, mint az idén. A Pireneusokban található síterep összesen 18,5 kilométer pályával várja a síelőket szombaton. Jelenleg 30-80 cm hóban síelhetnek szezon első látogatói.

A Pireneusokban az idén novemberben rengeteg hó esett. Sok helyen már meghaladja az egy-másfél métert. Az üzemeltetőket is meglepte a korai tél, és számos helyen még nem készültek fel a nyitásra. Van, ahol azért nem tudnak kinyitni, mert még nem tudták felvenni a pályamunkásokat és a liftkezelőket erre a szezonra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.