Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sztrájkkal kezdődhet az olasz szezon

2008.11.12. Bata Attila

Sztrájkkal kezdődhet az olasz szezon Jelenleg is folynak a tárgyalások az olasz síterepek alkalmazottjai és a síterep-üzemeltetők szövetsége (ANEF) között. Az alkalmazottak béremelést szeretnének kiharcolni a következő szezonra, az álláspontok jelenleg elég távol állnak egymástól, egységes sztrájk lehet a szezon elején.
Veszélyben a síszezon kezdete Olaszországban. Amennyiben nem sikerül megállapodni a bértárgyalásokon, akkor az olasz síterepek dolgozói egységesen sztrájkot tartanak a december 7-én, amely várhatóan számos helyen a szezon első üzemnapja lehet.

Az alkalmazottak 160 eurós (kb. 43 000 Ft) havi bruttó fizetésemelést követelnek a munkaadóktól, akik jelenleg ennek még a felét sem hajlandók megadni. Ha a felek nem jutnak egyezségre, akkor valószínűleg a 2400 olasz lift nem indul el december 7-én. Az olasz síterepeken jelenleg kb. 12 500 alkalmazott dolgozik, akiknek kb. 85 százaléka szezonmunkás.

A munkáltatók szóvivője szerint már hónapok óta zajlanak a tárgyalások és Olaszországban nem volt még példa arra, hogy sztrájk miatt kellett bezárni pályákat. Hozzátette, hogy a sztrájk nem tesz jót az olasz pályák hírnevének sem, hiszen a világgazdasági válság kellős közepén amúgy is visszaesésre számítanak a síterepek, és a sztrájk csak tovább növelné gondjaikat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.