Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: nyitás december másodikán!

2017.12.01. 2017.12.05. Bata Attila | frissítve: 2017.12.05.

A hétvégén a magyar határhoz közeli Alsó-Ausztria tartomány is megkezdi az idei szezont. A magyar síelők körében is népszerű Hochkar síterepe néhány pályával és lifttel már szombattól várja vendégeit. A tervek szerint a következő hétvégére Lackenhof is megnyitja kapuit.
Hochkar völgy (1490 m) csodás webkamera képe tegnap
Hochkar völgy (1490 m) csodás webkamera képe tegnap
Hochkar már október végén is télies arcát mutatta a korai havazásoknak köszönhetően. A síelők az idén egyáltalán nem panaszkodhatnak az osztrák szezonkezdetre. Az utóbbi 10 év leghidegebb novemberén vagyunk túl és az átlagosnál jóval több hó hullott az előző hónapban. A kedvező időjárásból nagyszerűen profitáltak a szerencsés adottságú síterepek, mint pl. Hochkar. Ehhez jön még az üzemeltetők és a hóágyúk megfeszített munkája, így semmi akadálya a december elejei szezonkezdetnek.

December 2-án négy lifttel (4er Hochkarbahn, 4er Häsing, 4er Almlift és Kinderland) és négy pályával (Familienabfahrt, Almhang, Häsing Steilhang és Häsingabfahrt egy része) indul a szezon Hochkaron. Mivel az első napokban még nem teljes a síelhető pályák választéka, így kedvezményes áron (felnőtt napijegy 27,50 euró, gyermekjegy 14,50 euró) lehet síelni egészen december 7-ig.

Hochkar webkamera képe szerdán
Hochkar webkamera képe szerdán
A következő napokban igencsak téliesre fordul az időjárás, nyugodtan dolgozhatnak a hóágyúk, további pályákat lehet előkészíteni és a december 8-i hétvégére újabb pályákat nyithatnak meg.

A közeli Lackenhof am Ötscher is december 2-re tervezte a nyitást, de a hét elejei enyhébb időjárás hátráltatta a hóágyúzást és a pályák alsóbb részeire még nem tudtak elég havat gyártani. A következő hétvégére tervezett nyitáshoz az időjárás is partner, a megérkezett hidegben lázasan dolgoznak a pályákon. A pályák márt most síelhetőek, sokan el is csábulnak, és nekivágnak a pályáknak, de ez elég veszélyes. Az üzemeltetők egy kis türelmet kérnek a síelőktől és sítúrázóktól, és felhívják a figyelmet, hogy nagyon veszélyes ilyenkor a drótkötéllel rögzített ratrakok között közlekedni.

Lackenhof: már készítik a pályákat (Kép: Ötscherlifte)
Lackenhof: már készítik a pályákat (Kép: Ötscherlifte)
December 8-án várhatóan a többi alsó-ausztriai síterep is megnyitja első pályáit, a pontos menetrendről és kínálatról a következő héten számolunk be.

Kedvezményes csomagok és további információk itt: www.also-ausztria.info
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.