Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar, Ötscher: nyitás csak november végén

2009.11.18. Bata Attila

Hochkar, Ötscher: nyitás csak november végén Az enyhülés tönkretette a korai szezonkezdetet Hochkaron. A mostani hétvégére tervezett szezonnyitót november 27-re kellett halasztani. A szomszédos Lackenhof-Ötscher síterepén is november vége a nyitás tervezett dátuma, de jelen pillanatban inkább a december eleje látszik reálisabbnak.
Múlt héten, kedden és szerdán is teljes erővel üzemeltek a hóágyúk Hochkaron, csütörtöktől azonban már nem erőltették a korai nyitást, hiszen az időjárás az állandó pozitív hőmérsékletekkel és az erős napsütéssel nem akart besegíteni az üzemeltetőknek. A síterep közleménye szerint a tervezett november 20-i nyitást november 27-re halasztották, de a síterep igazgatónője szerint akkor is csak néhány pálya üzemelhet majd.

Az októberi havazások után az egész hegyoldalt beborította a természetes hótakaró. Azóta szépen olvadt, most már egyre több a fekete és zöld folt a hómezőben. Az üzemeltetők szerint, ha a következő napokban nem érkezik meg a lehűlés, akkor kérdéses, hogy milyen állapotban lesz a természetes hó a november 27-i hétvégére. Egyébként a helyzet nagyban hasonlít az egy évvel ezelőttihez.

Az üzemeltetők szerint csak egy kis hideg és egy kis türelem kellene a nyitáshoz. Ha lehűlne a levegő, akkor körülbelül 10 nap alatt tudnák a pályákat előkészíteni. Úgyhogy a magyar rajongóknak érdemes lesz számolgatniuk, attól a pillanattól fogva, ha újraindítják a hóágyúkat. A síterepre látogatók az idén szinte semmi újdonsággal sem találkoznak majd, nincs új fejlesztés. Egyedül a weboldalt fejlesztették, ahol más osztrák terepekhez hasonlóan, mostantól megtudhatjuk a bérletünk azonosítójából, hogy hány kilométert síeltünk az adott napon.

A szomszédos Lackenhof-Ötscher november 28-ra tervezte a nyitást, amely nem tűnik valószínűnek ebben a pillanatban, hiszen a pályákon nyoma sincs a hónak. Itt sokkal valószínűbbnek látszik a december 5-7-i hétvége, amúgy is erre az időszakra tervezték a hivatalos szezonnyitót, ingyenes Elan síteszttel, és egyéb programokkal.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.