Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: ötmilliós fejlesztés és közös bérlet Ötscherrel

2012.09.06. Bata Attila

Hochkar: ötmilliós fejlesztés és közös bérlet Ötscherrel Eddig csak jó hírek érkeznek a csődbejutott, majd megmentett síterepről. Az új tulajdonos tervei szerint a következő három évben ötmillió eurót költenek majd a síterepre, és a szomszédos Ötscher-Lackenhof síterepével közös bérleteket bocsátanak ki.
Az alsó-osztrák Hochkar síterepe 3,2 millió euróért kelt el. A síterep két új tulajdonosa közül az egyik a tartomány, Alsó-Ausztria, amely üzemeltetésre szakosodott vállalatán keresztül a síterep 49 %-át tulajdonolja. A nagyobbik rész, az 51 százalék tulajdonosa a Schröcksnadel-Gruppe vállalkozás, Peter Schröcksnadel vezetésével, aki tíz egyéb osztrák és svájci síterepet is üzemeltet. Az osztrák érdekeltségeinek a listáján található Patscherkofel és Hochkössen (Tirol), Grossglockner (Kelet-Tirol), Wurzeralm (Stájerország), Hinterstoder, Kasberg és Hochficht (Felső-Ausztria), de mindenekelőtt a szomszédos Ötscher-Lackenhof.

A közös tulajdonlás első logikus lépése, hogy az idei szezontól közös bérlettel jelentkezik Hochkar és Ötscher, így a többnapos bérletekkel vagy a szezonjeggyel mindkét síterep látogatható lesz. A másik újdonság, hogy a következő három évben további ötmillió eurót költenek a síterepre, bár most nem elsősorban műszaki fejlesztésekre kell gondolni.

Még nem eldöntött, hogy mire költik ezt az összeget, de az nagyon bizonyosnak látszik, hogy a szezon elején erőteljes marketing kampány indul majd a síterep népszerűsítésére. Schröcksnadel a környékbeli szállásadóktól is nagyobb aktivitást szeretne látni, a jelenlegi, körülbelül 30 százalékos kihasználtságon jelentősen kellene javítani.

Az új tulajdonos nem csak a liftekhez, hóágyúkhoz és az üzemletetéshez szükséges műszaki eszközökhöz jutott hozzá, hanem a vendéglátó egységekhez, sportboltokhoz, kölcsönzőkhöz vagy az irodákhoz. Ezek sorsa még nem eldöntött, vagy bérletbe adják őket, vagy vállalkozók vehetik meg ezeket az egységeket.

KOMMENTEK
huligan | 2012.09.06. 22:51
Ez a 3,2 milliós vételár nekem nem tiszta... ez simán 3,2 vagy 9+3,2? A vendéglátó egységek??? Ez nem kerek!
Bata Attila | 2012.09.06. 23:01
a mindenestül (liftek+boltok) kilenc millióra értékelt síterepet megvették 3,2 millióért
huligan | 2012.09.06. 23:13
És a 10 milliós adósságot átvállalták?
Bata Attila | 2012.09.06. 23:30
Igen, ez is lényeges, de erről nem sok szó esik. Elvileg a 10 milliós adósságért kapnak 3,2 milliót a hitelezők. (a kilenc milliós értékbecslés csak irányár volt, mindenki sejtette, hogy ennyit senki sem adna érte ilyen adóssággal)
Szóval nem tudni, hogyan kompenzálják a hitelezőket, elég-e nekik a 3,2 millió (vagyis tartozásuk kb. 1/3-ához legalább hozzájutnak) vagy még később esetleg kapnak valamit az esetleges bevételekből.
vasssy | 2012.09.07. 07:57
Gondolom ez is úgy működik mint nem fizetett lakáshitel esetén az árverezés, akkor viszont a befektetők "így jártak" és örülhetnek, hogy kaptak ennyit, hiszen a cég aminek a pénzt adták, csődbe ment...
Rew22 | 2012.09.07. 11:20
Tavaly nézegettem és egy-egy hüttét árultak 1 millió euróért. Ezek szerint síterepet jobban megéri venni... :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓK (3)
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.