Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar megmenekült! Nem bontják le a síterepet

2012.09.03. Bata Attila

Hochkar megmenekült! Nem bontják le a síterepet A csődbe jutott alsó-ausztriai síterep hitelezői mai megbeszélésükön úgy döntöttek, hogy a tartomány veheti meg Hochkar síterepét. A megbeszélés előtt még komoly esély volt arra is, hogy a lifteket leszerelik, és minden értéket, amit csak lehet, külön-külön pénzzé tesznek.
Négy pályázó nyújtott be ajánlatot a 9 millió euróra értékelt Hochkar síterepére, amely az utóbbi időben körülbelül 10 millió eurós adósságot is felhalmozott. A majdnem 100 hitelező ma eldöntötte, hogy kinek a részéről látja legnagyobb esélyt a tartozásuk esetleges kiegyenlítésére. A döntés szerint a síterep, a helyi tartomány, Alsó-Ausztria birtokába kerül.

A négy jelentkező mindegyike a 3 millió euróhoz közeli ajánlattal érkezett, de a legmagasabbat egy olyan ajánlat jelentette, amely teljesen szétszerelte volna a síterep liftjeit, és 3,2 millió eurót adott volna a hitelezőknek. Ezek után az alsó-osztrák tartomány kétszázezerrel megemelte a korábbi 3 milliós ajánlatát, így egy szintre került a szétszerelést javasló ajánlattal. A hitelezők végül is a két hasonló árú ajánlat közül a tartományét fogadták el, így nagy valószínűséggel a síterep megmenekült, és készülhetnek az idei szezonra.

Göstling környékén található szálláshelyek (kb. 1200 vendégágy) tulajdonosai is fellélegeztek, nem kell lemondaniuk a téli szezonról. A részletekről, a közös üzemeltetésről a Schröcksnadel csoporttal és egyéb érdekes kérdésekről valószínűleg a hét második felében fogunk többet tudni az esedékes sajtókonferencia után.

KOMMENTEK
huligan | 2012.09.03. 20:12
Erre iszom...:)
vasssy | 2012.09.04. 00:01
Azért ez a szétszerelős téma még viccnek is rossz lett volna... :-)
kovacspeter.ski | 2012.09.04. 09:15
Elmondok egy Imát !!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.