Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóhiány miatt még ki sem nyitott az új síterep

2013.02.27. Bata Attila

Hóhiány miatt még ki sem nyitott az új síterep Az Oroszországban található autonóm köztársaság, Ingusföld, az idei szezonra megépítette első síterepének első pályáját és első liftjét. Az építkezések a jövőben is folytatódnak majd, de az idei szezon eddig nagyon rosszul alakul, a túl enyhe időjárás miatt még ki sem tudott nyitni a síterep az első szezonjában.
Az oroszok grandiózus tervbe vágtak bele az előző években. A kormány 2010 októberében úgy döntött, hogy külön projektet hoznak létre annak érdekében, hogy 2020-ra világszínvonalú síterepeket építsenek az Észak-Kaukázusban, egyszerre több köztársaságban is. A terv körülbelül 1000 kilométernyi sípálya és 200 darab felvonó megépítésével számol egy tucat különböző síterepen, amelyek jelentős részét szinte a semmiből építenék meg.

A kisebbik terep: az
A kisebbik terep: az 'A' lift és az 1-es pálya már kész
Ennek a projektnek az egyik része az Ingusföldön épülő két síterep és üdülőhely, Cori és Armhi. Ha elkészülnek, akkor 62 km sípálya és 19 lift üzemel majd ezeken a helyeken. Az idén a kisebbik síterepen, Armhiban adták volna át az első 1200 méteres pályát és a hozzátartozó Doppelmayr liftet, de az 1550 méter magasról induló és 300 méter szintkülönbségű pályán egyelőre nincs hó.

Az átadás első céldátuma november 25. volt, aztán átcsúsztak decemberre, majd január 15-re tűzték ki az átadást. A pálya és a lift elkészült, de az idén már ötször kellett elhalasztani a megnyitót, mostanában a szokatlanul enyhe időjárás miatt. Az utóbbi napokban állandóan fagypont feletti a hőmérséklet, javulás csak márciusban várható.

A vendégek már teljesen lemondtak az idei szezonnyitótól, a közeli szálláshelyek foglalásait már visszamondták. A síterep szeretné menteni a menthetőt, ha márciusban sikerülne mégis kinyitni, akkor mindenki ingyen síelhet a szezon hátralévő részében.

Ingusföld, szép hegyek számos történelmi emlékkel
Közben a közeli Csecsenföldön is lerakták az új síterep (Veduchi – 46 km pálya) alapkövét. A csecsen elnök egyenesen az új Courchevel-nek nevezte az építendő síterepet, utalva a francia Alpok méregdrága síparadicsomára, ahová előszeretettel járnak a gazdag oroszok.

Az említett síterep-fejlesztési terv igencsak ambiciózus, de sokan attól tartanak, hogy nem lesz környű a külföldi turistákat rávenni arra, hogy a helyi villongásokról és merényletekről ismert Észak-Kaukázus síterepeire utazzanak majd.

KOMMENTEK
Stani | 2013.02.27. 17:38
Meseszép környezetben fekszik a videó alapján.
tothlevente | 2013.02.28. 07:17
Tényleg pazar.
minerel | 2013.02.28. 08:15
A végén becsapódott a meteor is :-)
toci | 2013.02.28. 13:53
Szocsin sincsen ho iden. kivancsi leszek, milyen lesz jovore az olimpia idejen...
http://index.hu/nagykep/2013/02/27/...garantaljak_hogy_lesz_ho/
Bata Attila | 2013.02.28. 14:28
Nagyon kevés hó esett az idén Szocsiban, ami most lehullott azonnal a tárolókba került, jövőre ezen (is) lesz az olimpia. + biztosan meg kell venniük az izraeli gépet, amely +20 fokban is havat csinál, mert bajban lesznek. Az is lehet, hogy megvették már, többször voltak gyárlátogatáson a szervezők.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.