Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hóhiány miatt még ki sem nyitott az új síterep

2013.02.27. | Szerző: Bata Attila
Hóhiány miatt még ki sem nyitott az új síterep Az Oroszországban található autonóm köztársaság, Ingusföld, az idei szezonra megépítette első síterepének első pályáját és első liftjét. Az építkezések a jövőben is folytatódnak majd, de az idei szezon eddig nagyon rosszul alakul, a túl enyhe időjárás miatt még ki sem tudott nyitni a síterep az első szezonjában.
h i r d e t é s
Az oroszok grandiózus tervbe vágtak bele az előző években. A kormány 2010 októberében úgy döntött, hogy külön projektet hoznak létre annak érdekében, hogy 2020-ra világszínvonalú síterepeket építsenek az Észak-Kaukázusban, egyszerre több köztársaságban is. A terv körülbelül 1000 kilométernyi sípálya és 200 darab felvonó megépítésével számol egy tucat különböző síterepen, amelyek jelentős részét szinte a semmiből építenék meg.

A kisebbik terep: az
A kisebbik terep: az 'A' lift és az 1-es pálya már kész
Ennek a projektnek az egyik része az Ingusföldön épülő két síterep és üdülőhely, Cori és Armhi. Ha elkészülnek, akkor 62 km sípálya és 19 lift üzemel majd ezeken a helyeken. Az idén a kisebbik síterepen, Armhiban adták volna át az első 1200 méteres pályát és a hozzátartozó Doppelmayr liftet, de az 1550 méter magasról induló és 300 méter szintkülönbségű pályán egyelőre nincs hó.

Az átadás első céldátuma november 25. volt, aztán átcsúsztak decemberre, majd január 15-re tűzték ki az átadást. A pálya és a lift elkészült, de az idén már ötször kellett elhalasztani a megnyitót, mostanában a szokatlanul enyhe időjárás miatt. Az utóbbi napokban állandóan fagypont feletti a hőmérséklet, javulás csak márciusban várható.

A vendégek már teljesen lemondtak az idei szezonnyitótól, a közeli szálláshelyek foglalásait már visszamondták. A síterep szeretné menteni a menthetőt, ha márciusban sikerülne mégis kinyitni, akkor mindenki ingyen síelhet a szezon hátralévő részében.

Ingusföld, szép hegyek számos történelmi emlékkel
Közben a közeli Csecsenföldön is lerakták az új síterep (Veduchi – 46 km pálya) alapkövét. A csecsen elnök egyenesen az új Courchevel-nek nevezte az építendő síterepet, utalva a francia Alpok méregdrága síparadicsomára, ahová előszeretettel járnak a gazdag oroszok.

Az említett síterep-fejlesztési terv igencsak ambiciózus, de sokan attól tartanak, hogy nem lesz környű a külföldi turistákat rávenni arra, hogy a helyi villongásokról és merényletekről ismert Észak-Kaukázus síterepeire utazzanak majd.

2013.02.27. 17:38:01 Stani
Meseszép környezetben fekszik a videó alapján.
2013.02.28. 07:17:57 tothlevente
Tényleg pazar.
2013.02.28. 08:15:02 minerel
A végén becsapódott a meteor is :-)
2013.02.28. 13:53:27 toci
Szocsin sincsen ho iden. kivancsi leszek, milyen lesz jovore az olimpia idejen...
http://index.hu/nagykep/2013/02/27/...garantaljak_hogy_lesz_ho/
2013.02.28. 14:28:30 batus
Nagyon kevés hó esett az idén Szocsiban, ami most lehullott azonnal a tárolókba került, jövőre ezen (is) lesz az olimpia. + biztosan meg kell venniük az izraeli gépet, amely +20 fokban is havat csinál, mert bajban lesznek. Az is lehet, hogy megvették már, többször voltak gyárlátogatáson a szervezők.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 7 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.