Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hókáosz után: a héten indulhat újra a vasútforgalom

2019.02.11. Bata Attila

Közel egy hónappal ezelőtt mi is csak ámultunk, hogy milyen sok hó esett Ausztriában. A hókáosznak már vége, újra járnak a liftek, visszatértek a síelők a pályára, nincs már több lemondott szállás és lassan a betemetett vasútvonalat is sikerül rendbe tenni.
Így nézett ki a vasútvonal (Kép: NÖVOG)
Így nézett ki a vasútvonal (Kép: NÖVOG)
A Mariazell környéki vasúti sínek megtisztítására egy hónapot kellett várni, és ha minden igaz, akkor ezen a héten már újraindulhat a forgalom.

Laubenbachmühle és Mariazell között január 5-én szűnt meg a vasúti forgalom. Nemcsak a többméteres hóréteg jelentett gondot a karbantartóknak, hanem a sínre dőlt fák. Közel 30 fát kellett a sínekről eltüntetni, és ezzel együtt számos helyen pótolni a leszakadt elektromos vezetéket.

Január végén...
A vasúttársaság szerint a kemény, jeges alapú, 4-5 méter vastag hó és helyenként a sínekre zúdult szikladarabok is nehezítették a dolgukat.

Ezen az állomáson hiába várták a vonatot (Kép: NÖVOG)
Ezen az állomáson hiába várták a vonatot (Kép: NÖVOG)
Amint az időjárás megengedte az ötvenfős csapat megkezdte a 36 kilométer hosszú vasútvonal helyreállítását, de a fent említett körülmények miatt többször is volt olyan nap, amikor csak 500 métert tudtak haladni.

Frissítés

A vasúttársaság tájékoztatója szerint február 14-től indulhat újra a forgalom.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Zum Heiligen Geist csillagcsillagcsillagcsillag
2012-ben teljeskörűen felújított hotel Mariazell központjában, az új kiskabinos felvonótól 20 méterre. A szállodában 13 rendkívül igényesen berendezett szoba és apartman található. Étterem, térítésmentes internet és fűtött sítároló várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.