Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hókáosz után: a héten indulhat újra a vasútforgalom

2019.02.11. | Szerző: Bata Attila
Közel egy hónappal ezelőtt mi is csak ámultunk, hogy milyen sok hó esett Ausztriában. A hókáosznak már vége, újra járnak a liftek, visszatértek a síelők a pályára, nincs már több lemondott szállás és lassan a betemetett vasútvonalat is sikerül rendbe tenni.
Így nézett ki a vasútvonal (Kép: NÖVOG)
h i r d e t é s
A Mariazell környéki vasúti sínek megtisztítására egy hónapot kellett várni, és ha minden igaz, akkor ezen a héten már újraindulhat a forgalom.

Laubenbachmühle és Mariazell között január 5-én szűnt meg a vasúti forgalom. Nemcsak a többméteres hóréteg jelentett gondot a karbantartóknak, hanem a sínre dőlt fák. Közel 30 fát kellett a sínekről eltüntetni, és ezzel együtt számos helyen pótolni a leszakadt elektromos vezetéket.

Január végén...
A vasúttársaság szerint a kemény, jeges alapú, 4-5 méter vastag hó és helyenként a sínekre zúdult szikladarabok is nehezítették a dolgukat.

Ezen az állomáson hiába várták a vonatot (Kép: NÖVOG)
Amint az időjárás megengedte az ötvenfős csapat megkezdte a 36 kilométer hosszú vasútvonal helyreállítását, de a fent említett körülmények miatt többször is volt olyan nap, amikor csak 500 métert tudtak haladni.

Frissítés

A vasúttársaság tájékoztatója szerint február 14-től indulhat újra a forgalom.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »