Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Horvátország: 18 cm hó hullott a héten

2013.11.13. Bata Attila

Hétfő reggelre tél lett az ezer méter magasan fekvő horvát faluban, Begovo Razdoljén. Az utóbbi időkben nem először fordul elő, hogy a kedvező klímával megáldott településen több hó hullik, mint a horvát hegyekben. Most 18 cm friss havat kapott az ország legmagasabb falva.
Lehet, hogy az idén minden ott folytatódik, ahol tavaly végződött? A tavalyi szezon hihetetlenül sok havat hozott Horvátországban, nem csak az ország rövid történelme alatt, hanem a korábbi időkre visszatekintve is ritka havas szezont tudhattak maguk mögött, sorra dőltek meg a havas rekordok.

Ahogy megnézzük ennek a cikknek a képeit és a videót, akkor ismét előjönnek a tavalyi emlékek.

A Gorski Kotar hegyeiben már 700 méter magasan havazott vasárnapról hétfőre. Az 1070 méter magasan található Begovo Razdoljén (Tengermellék-Hegyvidék megye) pedig hétfő reggel a falusiak nekikezdhettek a szezon első hólapátolásának.

Érdekesség, hogy az ország legmagasabban fekvő meteorológiai állomásán, Zavizan (1594 m) is 12 cm hó hullott, a Zágrábhoz közeli Sljeme síterepe is kapott 2 centit. Ezzel szemben a dalmát tengerparton még mindig tartja magát a húszfokos, kellemes időjárás.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.