Menü ≡

Itt a tél: 60 cm friss hó Ausztriában

2014.04.15. | Szerző: Stani
A március végi nagy havazás után újra meglátogatja az osztrák hegyeket a tél; a nyugati tartományokban erősen havazik és egészen szerdáig kitart. A magasabb síterepeken a fél méter körüli friss hó sem kizárt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Hétfőn délután menetrendszerűen megérkezett a hidegfront, ami Vorarlbergtől Salzburgon keresztül egészen Stájerországig meghozta a friss havat a sípályákra. Kedden akár 400 méterig is lehavazhat, így a legtöbb alpesi völgy fehér ruhát ölthet.
Wagrainban már havazik
Wagrainban már havazik
A legtöbb havat a Tauern hegységbe várják, itt 60-70 cm friss hó is hullhat szerda estig. Egészen pontosan a következő síterepeken van erre nagyobb esély: Kaprun, Weißsee, Sportgastein és Obertauern.

Természetesen a többi északi terep is kap a hóból (a karintiai terepek viszont ezúttal kimaradnak), átlagosan 10-20 cm friss hó várható Saalbachban, Hochkönigen, Flachauban, Schladmingban.
Fehér reggel a tiroli völgyekben - Fotó: Thomas Böhm
Fehér reggel a tiroli völgyekben - Fotó: Thomas Böhm
Flachau-Wagrain környékén, Bad Gasteinben 30 cm is lehetséges. A magasabb hegyi utak egyre több helyütt csak hólánccal járhatók, így a katschbergi és az obertauerni hágó is. Ausztriában április 15-ig kötelező télies útviszonyok mellett a téli gumi használata.
Zell am See-ben már elérte a 20 cm-t
Zell am See-ben már elérte a 20 cm-t
Csütörtöktől a hidegfront elvonul és helyét a napsütés veszi át, így húsvétra szép síelős idő várható Ausztriában, a legjobb hóval természetesen a gleccsereken és a magasabb síparadicsomokban. A Húsvét utáni időszak is érdekesnek ígérkezik havazás szempontjából, de erről majd később.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »