Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Húsvét Libanonban: síelés után fürdés a tengerben

2012.04.08. Bata Attila

Számos üdülőhely hirdeti magát azzal a szlogennel, hogy „síelj reggel a hegyekben, aztán fürödj délután a tengerben”. Egy bátor hölgy a húsvéti ünnepek alkalmával próbálta ki, hogy lehet a kettőt kombinálni egy nap alatt Libanonban.
Péntek reggel: Mzaar síterepe (Kép: The Daily Star)
Alex Taylor, a libanoni Daily Star újságírónője, kihasználta Libanon rendkívüli adottságát, vagyis ilyenkor áprilisban, a hegyekben még mindig van hó, de a közeli tengerparton a bátrabbak már megmártózhatnak a tengerben. Egy kis szervezéssel ez a két dolog egy nap alatt könnyedén megoldható a cédrusok országában.

Taylor pénteken indult útnak, a tervben egy síelés szerepelt Mzaar síterepén, majd fürdés Jbeil strandján. A nagypénteki forgalom meglátszott az utakon, így hamar elérte a síterep szinte üres parkolóját. Útközben körülbelül 1250 méteres magasság fölött már megmaradtak az idei szezon hófoltjai, a csúcsokon azonban még most is bőven van hó.

A síterepen már nyoma sincs a téli tömegnek, a hó minősége is egyre romlik, ahogy a napsütés erősödik, de a tavaszias viszonyok között még mindig jót lehet síelni. A kijelző 15 fokot mutat, de ennél melegebbnek lehet érezni a nap miatt. A síterep még legalább egy hétvégét nyitva tart. Kettőt, ha szerencsések lesznek az időjárással.

Aztán irány a tengerpart. A hőmérséklet egyre emelkedik. Húsvétkor már a 30 fokhoz közelít a hőmérséklet Bejrútban. A tengerparton meglepően sokan vannak, néhányan bokáig bemerészkednek a vízbe. Elég furán mutat Alex, amikor a síruháját levetve vetkőzik fürdőruhára. A víz még barátságtalanul hideg. Ahogy ilyenkor kell, egy nagy levegő, aztán rohanás a vízbe. Alex megtesz néhány tempót, de aztán vacogva bújik törölközőjébe a tengerparton, hiába, kicsit korai még strandolni…

Péntek délután: Jbeil strandja (Kép: The Daily Star)
Péntek délután: Jbeil strandja (Kép: The Daily Star)
Végül is a feladat teljesítve, síelni és strandolni egy nap alatt Libanonban, ahogy ezt a turisztikai irodák hirdetik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.