Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Mediterrán havazás, három méter hó Spanyolországban

2019.04.24. | Szerző: Bata Attila
Fehér lett a húsvét a magasabb részeken a dél-európai és észak-afrikai hegyekben. Libanonban 40 centiméter hó hullott, ugyanennyit mértek a spanyol síterepen, Sierra Nevadán is, ahol három méter vastagon áll a hó a legmagasabb részeken.
h i r d e t é s
A Földközi-tenger keleti oldalán húsvéti tél lepte meg a túrázókat a hegyekben. Cipruson 1000 méter felett már néhány centiméter hó hullott, az ország egyetlen síterepén pedig 1850 méteres magasságban 11 cm havat mértek.

Libanoni húsvét: hóban hozza a tojásokat a Mikulás
Havazott a Közel-Keleten, nem is kis mennyiségben. Utoljára 23 évvel ezelőtt hullott hasonló mennyiségű hó áprilisban. A hétfőn megérkezett hideg és csapadék már 300 méter felett átváltott havazásba, természetesen komoly gondokat okozva a közúti közlekedésben. Egyes területekről 40-60 cm havat jelentettek.

Nemcsak az országutakon, hanem a légi közlekedésben is veszélyes lett az időjárás. A kuvaiti légitársaság Bejrútba érkezett gépét, a légitársaság közleménye szerint, a heves jeges eső horpasztotta be.Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Libanon: havazás után tegnap reggel
Spanyolországban is havazott. Európa egyik legdélebbi síterepén, Sierra Nevadán 20-40 cm hullott, így fenn már/még három méter vastag a hóréteg. A síterep bejelentette, hogy a kiváló hóviszonyoknak köszönhetően május 5-ig tartanak nyitva, és az utolsó két hétre megpróbálják tartani a jelenlegi kínálatot, azaz 70 kilométernyi pályán lehet síelni továbbra is.

Még tart a szezon Spanyolországban
2019.04.24. 09:21:23 M61021
Két éve ilyenkor itthon is lehetett síelni. Hideghegyen a felvonó is járt. Tavaly ilyenkor pedig úsztunk a Balatonban. Idén nálunk átlagos szerű az időjárás... Az időjárás tovább tart.
2019.04.24. 11:55:14 batus
Pontosan. Itt írtunk róla:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/...aprilisi-tel-magyarorszag...
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 15 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.