Menü ≡

Második hosszabbítás: szombatig lehet síelni a Mátrában!

2021.03.31. | Frissítve: 2021.04.08. | Szerző: sielok.hu
Frissítés: a húsvéti hidegbetörésnek köszönhetően először április 8-ig, majd az utolsónap tervezett napon 10-éig hosszabbította meg nyitva tartását a Mátraszentistváni Sípark - közölte Erbeszkorn Tamás, a Sípark sajtófőnöke.
h i r d e t é s
A zárónapnak tervezett április 8-án havazás köszöntött be újra Mátraszentistvánban. Az igazi zord téli időt látva a Sípark üzemeltetői úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a síszezont. Már alig merjük leírni a tervezett zárónap dátumát, ami a jelenlegi infók szerint április 10. szombat.

A hüttében csak elvitelre lehet vásárolni, így kínálják a gőzgombócot és a sztrapacskát is. A kölcsönző és a síiskola szolgáltatás átmenetileg szünetel.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Továbbra is érvényes a Sípark COVID-19 szabályzata, melyet kötelező betartani, megszegésük esetén a Sípark területét el kell hagyni!
A fenti galéria képei április 4-én vasárnap készültek a Síparkban. Télies időjárás várja a síelőket a szezon utolsó hetében. Érdemes megnézni a webkamerát.
2021.04.03. 13:31:54 Sansovino
Ahányszor tudtunk mentünk. Hála és köszönet mindenkinek, aki mindezt lehetővé tette!
2021.04.03. 15:47:56 skioutlet
Most is havazik.
2021.04.04. 20:22:40 skioutlet
130 napos lesz az idei síszezon!
2021.04.08. 15:19:17 Peter Szekely
Klassz!
2021.04.08. 15:48:15 ttottam
Tegnap, április 7-én voltam fent, akkor még abban a hitben, ez a zárás előtti utolsó nap. Minden dícséret a Síparknak (az alábbi kivétellel), nemcsak lehetővé tették, hogy ezekben a nehéz időkben legalább itthon élvezzük szenvedélyünket, de ezt általában segítőkészen, kedvesen tették, még a masz-nem-használatért is nagyon kulturáltan figyelmeztették a magukról időnként megfeledkezőket.
Ennek fényében különösen keserű ízt hagyott a szájakban a tegnapi zárási eset. Mivel - minden elismerést érdemlő igyekezet ellenére - a hómennyiség fogy, ezért záráskor a kijárathoz történő visszacsúszás a négyüléses tetejéről még nagy lendülettel sem igazán oldható meg, Ezért, elkerülendő a lecsatolást és gyaloglást, a tegnapi záráskor majd mindenki lecsúszott a kis Tátra-Poma aljába, s a kötélen vontatta fel magát a kijárathoz. Kényelmes, racionális, ésszerű megoldás.
Magam is így tettem, két snowboardos lány mellett, az utolsók között. Talán 15:29 lehetett amikor elkaptuk a kötelet, az ott ácsorgó liftkezelő, feltehetően látva, hoy nem kezdőkről van szó, csak ácsorgott. S talán jobban tette volna, ha ezt folytatja, s nem aktivizálja magát, ugyanis kb. kétharmad úton lehettünk, amikor MEGÁLLÍTOTTA a felvonót.
Kiléptünk, lecsatoltunk és felgyalogoltuk a maradék utat.
Lehet, hogy az óra pont akkor ütötte el a 15:30-at, és értem, hogy van egy zárási időpont. De felengedni embereket a felvonóra, majd mielőtt azok felérnének, leállítani a felvonót, ez egészen kirívóan visszataszító eset, s bizonyos vagyok benne, hogy nem szokás sípályákon. (Mondjuk egy ülőfelvonón egészen érdekes lenne.....)
Csak ezért nem írom ezt a viselkedésmódot - a pálinka meg a matyó hímzés mellé - az általam ismert hungarikumok közé, mert, ismétlem, általában kedvesek és segítőkészek a felvonókezelők, de az az "úr", aki a Pománál tegnap 15:30-kor szolgálatban volt, bizonyosan nem öregbítette a Sípark hírnevét.
Kár érte.
2021.04.08. 20:54:01 Tobzoska
ttottem kedves, ne vedd annyira a szívedre a dolgot. Egy kicsit bandukoltatok egy jól sikerült sínap végén. Én sokkal g***bb dolgot éltem meg Ausztriában, Präbichl-ben. Két napos bérletünk volt. A második napon vihar miatt nem jártak a liftek. Illetve egy bébilift ment, de az is csak azért, hogy ne kelljen a jegyeket visszaváltani. Na az volt igazán a tahóság. Semmibe nem került volna nekik a pénz visszaadása helyett akár egy Gutschein-t adni, amit egy vagy két éven belül be lehetett volna váltani. Még ha nem is síeltem volna le, de a jó érzés megmaradt volna bennem. Most már mindegy. Megtehetik, hogy parasztok legyenek. Úgyis tömve vannak békeidőben síelőkkel.
2021.04.09. 09:56:39 SíoktatóPark
Kedves ttottam, a kollégám említette, hogy mi történt. Megállt a lift műszaki probléma miatt!! Természetesen nem kiszúrásból történt az eset. :) Ez egy nagyon félreérthető szituáció lehetett 15:30-kor. Sajnos tegnap is pont zárás környékén újból leállt a kis Poma. Sajnáljuk az esetet:(
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »