Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Második hosszabbítás: szombatig lehet síelni a Mátrában!

2021.03.31. 2021.04.08. sielok.hu | frissítve: 2021.04.08.

Frissítés: a húsvéti hidegbetörésnek köszönhetően először április 8-ig, majd az utolsónap tervezett napon 10-éig hosszabbította meg nyitva tartását a Mátraszentistváni Sípark - közölte Erbeszkorn Tamás, a Sípark sajtófőnöke.
Kép: Simig Csaba | sielok.hu
Kép: Simig Csaba | sielok.hu
A zárónapnak tervezett április 8-án havazás köszöntött be újra Mátraszentistvánban. Az igazi zord téli időt látva a Sípark üzemeltetői úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a síszezont. Már alig merjük leírni a tervezett zárónap dátumát, ami a jelenlegi infók szerint április 10. szombat.

A hüttében csak elvitelre lehet vásárolni, így kínálják a gőzgombócot és a sztrapacskát is. A kölcsönző és a síiskola szolgáltatás átmenetileg szünetel.
Kép: Sípark Mátraszentistván
Kép: Sípark Mátraszentistván
Továbbra is érvényes a Sípark COVID-19 szabályzata, melyet kötelező betartani, megszegésük esetén a Sípark területét el kell hagyni!
Kattints és nézd végig a galériát! Fotók: Mátraszentistván Sípark
Kattints és nézd végig a galériát! Fotók: Mátraszentistván Sípark
A fenti galéria képei április 4-én vasárnap készültek a Síparkban. Télies időjárás várja a síelőket a szezon utolsó hetében. Érdemes megnézni a webkamerát.
KOMMENTEK
Sansovino | 2021.04.03. 13:31
Ahányszor tudtunk mentünk. Hála és köszönet mindenkinek, aki mindezt lehetővé tette!
skioutlet | 2021.04.03. 15:47
Most is havazik.
skioutlet | 2021.04.04. 20:22
130 napos lesz az idei síszezon!
Peter Szekely | 2021.04.08. 15:19
Klassz!
ttottam | 2021.04.08. 15:48
Tegnap, április 7-én voltam fent, akkor még abban a hitben, ez a zárás előtti utolsó nap. Minden dícséret a Síparknak (az alábbi kivétellel), nemcsak lehetővé tették, hogy ezekben a nehéz időkben legalább itthon élvezzük szenvedélyünket, de ezt általában segítőkészen, kedvesen tették, még a masz-nem-használatért is nagyon kulturáltan figyelmeztették a magukról időnként megfeledkezőket.
Ennek fényében különösen keserű ízt hagyott a szájakban a tegnapi zárási eset. Mivel - minden elismerést érdemlő igyekezet ellenére - a hómennyiség fogy, ezért záráskor a kijárathoz történő visszacsúszás a négyüléses tetejéről még nagy lendülettel sem igazán oldható meg, Ezért, elkerülendő a lecsatolást és gyaloglást, a tegnapi záráskor majd mindenki lecsúszott a kis Tátra-Poma aljába, s a kötélen vontatta fel magát a kijárathoz. Kényelmes, racionális, ésszerű megoldás.
Magam is így tettem, két snowboardos lány mellett, az utolsók között. Talán 15:29 lehetett amikor elkaptuk a kötelet, az ott ácsorgó liftkezelő, feltehetően látva, hoy nem kezdőkről van szó, csak ácsorgott. S talán jobban tette volna, ha ezt folytatja, s nem aktivizálja magát, ugyanis kb. kétharmad úton lehettünk, amikor MEGÁLLÍTOTTA a felvonót.
Kiléptünk, lecsatoltunk és felgyalogoltuk a maradék utat.
Lehet, hogy az óra pont akkor ütötte el a 15:30-at, és értem, hogy van egy zárási időpont. De felengedni embereket a felvonóra, majd mielőtt azok felérnének, leállítani a felvonót, ez egészen kirívóan visszataszító eset, s bizonyos vagyok benne, hogy nem szokás sípályákon. (Mondjuk egy ülőfelvonón egészen érdekes lenne.....)
Csak ezért nem írom ezt a viselkedésmódot - a pálinka meg a matyó hímzés mellé - az általam ismert hungarikumok közé, mert, ismétlem, általában kedvesek és segítőkészek a felvonókezelők, de az az "úr", aki a Pománál tegnap 15:30-kor szolgálatban volt, bizonyosan nem öregbítette a Sípark hírnevét.
Kár érte.
Tobzoska | 2021.04.08. 20:54
ttottem kedves, ne vedd annyira a szívedre a dolgot. Egy kicsit bandukoltatok egy jól sikerült sínap végén. Én sokkal g***bb dolgot éltem meg Ausztriában, Präbichl-ben. Két napos bérletünk volt. A második napon vihar miatt nem jártak a liftek. Illetve egy bébilift ment, de az is csak azért, hogy ne kelljen a jegyeket visszaváltani. Na az volt igazán a tahóság. Semmibe nem került volna nekik a pénz visszaadása helyett akár egy Gutschein-t adni, amit egy vagy két éven belül be lehetett volna váltani. Még ha nem is síeltem volna le, de a jó érzés megmaradt volna bennem. Most már mindegy. Megtehetik, hogy parasztok legyenek. Úgyis tömve vannak békeidőben síelőkkel.
SíoktatóPark | 2021.04.09. 09:56
Kedves ttottam, a kollégám említette, hogy mi történt. Megállt a lift műszaki probléma miatt!! Természetesen nem kiszúrásból történt az eset. :) Ez egy nagyon félreérthető szituáció lehetett 15:30-kor. Sajnos tegnap is pont zárás környékén újból leállt a kis Poma. Sajnáljuk az esetet:(

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.