Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A hétvégén már 25 szlovák terepen lehet síelni

2010.12.09. | Szerző: Bata Attila
A hétvégén már 25 szlovák terepen lehet síelni Az előző hétvégén már körülbelül 20 szlovákiai síterepen lehetett síelni. Azóta jött egy kis felmelegedés, csütörtökön a viharos szél miatt néhány helyen nem jártak a liftek, de a viharral együtt a havazás is visszatért a szlovák hegyekbe. A mostani hétvégén már 25 terep várja a síelőket.
Szerdán még +4 fokot mértek a Csorba-tónál, de csütörtök óta ott is rohamosan csökken as hőmérséklet, sőt már a havazás is visszatért a Tátrába. Itt még csak karácsonykor indítják el a Szoliszkóra közlekedő ülőszékest, úgyhogy nem volt mit leállítani csütörtökön a hatalmas szélvihar miatt, nem úgy a közeli Tátralomnicon, ahol a nagy szél miatt álltak a liftek.

A múlt héten megnyitott 20 üzemelő síterep száma a hét közepére jelentősen lecsökkent, de a hétvégére a ezek a síterepek ismét kinyitnak, sőt újak is csatlakoznak hozzájuk az idei szezonban először.

Síelés a Csorba-tónál az előző hétvégén
Síelés a Csorba-tónál az előző hétvégén
December 11-én lehet először síelni a rózsadombi Malinô Brdo síterepén. Túl sok szerencséjük nem volt eddig a havazással, javarészt műhóból áll a pályákat betakaró 40 centiméteres hóréteg, de a hétvégén már üzemelni fog a nyolcszemélyes kabinos, a négyszemélyes ülőszékes és három húzólift is. Újdonság, hogy a többnapos bérleteket már a fejlettebb síterepeken megszokott chipkártyán lehet megvásárolni, amelyek már a zsebben is maradhatnak, nem kell a leolvasókba dugdosni.

A síbérlet árak a tavalyihoz képest kissé emelkedtek, de még mindig 20 százalékkal olcsóbbak, mint két évvel ezelőtt. Karácsonyig egy napijegy 16,50 euróba kerül, a tavaly bevezetett 2, illetve 4 órás jegyek nagyon népszerűnek bizonyultak, így az idén is megtartják őket. Egy szavazás után a síterep új nevet kapott, a Ruzomberok-Malino Brdo névben már a közeli város (Rózsahegy) neve is benne van. Az új névhez új logó és új dizájn készül, valamint a síterep weboldala is átalakul majd.

A legismertebb szlovák pályákon már az előző hétvégén is lehetett síelni, hozzájuk csatlakozik az említett Rózsahegyen kívül Zuberec-Janovky, Kubašok Spišské Bystré és Králiky. A legtöbb síterepen 30-40 cm a hóréteg vastagsága, Csorba-tónál 70 centiméter. A következő héten tovább hűl a levegő, a Magas-Tátrában még az is elképzelhető, hogy a hét közepén még nappal is mínusz 10 fok körül marad a hőmérséklet.

2010.12.10. 01:49:55 noemi0808
Selmecbánya pénteken 1EUR nyitó napot tart! Hajrá!
2010.12.10. 12:23:26 kissbenceb
Ez biztos? A nekik írt levelemre a válasz az volt, hogy csak jövő héten nyitnak.
2010.12.11. 20:32:45 szufi
A webkamera szerint nincs senki a karbantartókon kívül. Tudtok valamit a pontos nyitásról, mert mennék jövő szombaton, és nem válaszolnak a leveleimre.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 352 vendég és 22 regisztrált felhasználó látogatja.