Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén is hatalmas buli lesz a szezonnyitó Kopaonikon

2024.10.16. Wesselényi Andrea

2024. december 5-8 között lesz a hagyományos Ski Opening Szerbia legnagyobb síterepén. Először 2010-ben rendeztek sínyitó rendezvényt Kopaonikon azzal a céllal, hogy a népszerű európai síközpontokhoz hasonlóan itt is szimbolikusan megünnepeljék a téli idény kezdetét.
Azóta a "Kopaonik Ski Opening" egy jól ismert brand lett a turisztikai szakmában és óriási vonzerőt jelent. Egész Szerbiából és a környező országokból is érkeznek vendégek a Balkán legendás megabulijára, melynek fő helyszíne a Grand Hotel nagyterme lesz. A rossznyelvek szerint nehéz eldönteni, hogy szilikonból vagy aranyból lesz több a kirakatba téve.
Ski Opening Koncert | Fotó: Hotel Grand Kopaonik
Ski Opening Koncert | Fotó: Hotel Grand Kopaonik
Kopaonik egyik különlegessége egyébként is, hogy itt az éttermek nem zárnak be vacsoraidő után, pop- és világzene tölti meg a bárokat, és jellemzően hangos, temperamentumos közönség mulatja végig az éjszakát, gyakran előkerülnek a fúvós hangszerek is. A pezsgő éjszakai élet és a kiváló gasztronómia teszi vonzóvá sokak számára a szerbiai síközpontot. Elég nagy a kontraszt, főleg ha a tipikusan szolid osztrák alpesi sífalvakhoz hasonlítjuk az itteni hangulatot - mesélte ottjártunkkor a síterep képviselője, aki sok patinás svájci és osztrák síterepet megjárt már és büszke arra a különleges világra, amit Kopaonik adni tud.
Kopaonik | Fotó: Treer Albert (2021)
Kopaonik | Fotó: Treer Albert (2021)
2024. december 5-én csütörtökön, a hivatalos rendezvény első napján, a síelés ingyenes lesz! December 6-8 között 30% kedvezménnyel lehet síbérletet váltani. A sípályák reggel 9-től 15:30-ig, a kivilágított pályák pedig este 6-tól este 10-ig lesznek nyitva. Működni fog a bobpálya, a tubing és a zipline is. A szezonnyitóra érkezőket változatos zenés és sportprogramok várják, lesz egy fáklyás síverseny is, melyen a Szerbiai Síterepek Társasága és a Hegyimentő Szolgálat csapatának síelői tartanak bemutatót. Lehet majd tesztelni a legújabb sífelszereléseket is a havas pályákon. A környező szálláshelyek, többek között a Viceroy és a Gorski Hotel és a is meghirdették már "ski opening" csomagjaikat. A legjobb hotelek mellett több ezer apartman is foglalható a környéken, érdemes vadászni a kedvezményeket.
Elkészült az új víztározó a hegyen | Fotó: Infokop.net
Elkészült az új víztározó a hegyen | Fotó: Infokop.net
Kopaonik síterepén idén nem avatnak új felvonót, épült azonban egy hatalmas (277 méter hosszú! ) magaslati víztározó, ami a hóágyúzást és a többévszakos hasznosítást segíti. Ebből a tározóból négy irányba indulnak majd a vezetékek. A cél, hogy akár már szezon elején, rövid idő alatt síelhetővé varázsolják a pályákat. A síterep közlése szerint az új rendszerrel elért pályákat 72 óra alatt tudják teljesen behavazni.

Az árak már közelítik a nyugati síterepekét, de még mindig olcsóbban lehet itt síelni és hüttézni, mint Ausztriában vagy Franciaországban, viszont már érdemes megnézni, hova ül be az ember fogyasztani. A covid-járvány óta jelentős számú magyar síelő kereste fel a síterepet, kihasználva az itt elérhető árelőnyt és a balkáni életérzést.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Putnik
Teljesen felújított, 4 csillagos szálloda Szerbia legnagyobb síterepén, 1200 méterre a legközelebbi ülőlifttől. Svédasztalos félpanziós ellátás, wellness részleg medencével és sokféle szaunával, valamint sok egyéb szolgáltatás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Junior csillagcsillagcsillag
Családias szálloda saját 400 m-es tanulópályával, Kopaonik új kiskabinos liftjétől 800 métere, kisbusz transzferrel. Félpanziós ellátás, a'la carte étterem, wellness részleg, disco, játszószoba szolgálja a vendégek kényelmét.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.