Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Múltidézés a Mátrában: retró síverseny január 28-án

2017.01.13. Tihanyi Zsolt

A téli sport szerelmesei immár negyedszer nosztalgiázhatnak és mérhetik össze tudásukat a Mátra Ski Classic Veterán-Retró sí és snowboard versenyen, melynek ismét a mátraszentistváni Sípark ad otthont. Január 28-án a sportos időutazás mellett a Hófesztivál színes programjai is garantálják a jó hangulatot.
A január utolsó hétvégéjén tartandó 3 napos Hófesztivál zárónapján január 28-án szombaton kerül sor a IV. Mátra Ski Classic Veterán-Retró sí és snowbord versenyre. A nevezés, a rajtszámok és a napi síbérletek átvétele 9 órától kezdődik, a lesikló verseny 13 órakor rajtol a sípark 5-ös számú pályáján. A rendezvény egy olyan sportértékkel bíró szórakoztató program, amely szemléltetni kívánja a sportág hazai történetét, technikai fejlődését, ami a sísportban az elmúlt száz évben végbement, valamint tiszteleg a hazai sportág pionírjai előtt.
„A retró síprogram inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés. A nevezéseket előzetesen e-mail-en vagy telefonon keresztül, valamint a verseny napján, a helyszínen 12 óráig várjuk. A 3500 forintos nevezési díj tartalmazza az egész napos síbérletet, a rajtcsomagot, mely a támogatók meglepetéseit rejti, ami minden indulónak jár.

A versenykiírásnak megfelelően négy kategóriában lehet nevezni: veterán felszerelésben - antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és sísport indulását idéző, századelőre jellemző korhű ruházattal, 1995 előtt készült felszereléssel - síléccel, sícipővel és öltözettel, retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal, valamint idén is bigfoot és carvelino lécekkel” - mondta Tihanyi Zsolt, a síverseny ötletgazdája, szervezője. Majd folytatta: „az eddigi rendezvényeken az indulók elszántsága és vidám versenyzése nagyon jó hangulatot teremtett, remek színfoltja volt a Hófesztiválnak. Idén is erre számítok! Újdonság, hogy ezúttal sí bemutatóval is készülünk, amellyel megpróbáljuk szemléltetni azt a fejlődést, ami a sí felszerelések terén, illetve a síelés technikájában történt a kezdetektől napjainkig.
A versenyt követő eredményhirdetésen a kategóriánkénti győztesek oklevelet, érmet és nyereményt kapnak, de minden nevezőt és indulót meglepetés vár. A Hófesztivál házigazdája Rákóczi Feri, aki a sok színes program mellett szórakoztatja majd a résztvevőket. Emellett neves fellépőkkel találkozhatnak az odalátogatók, pénteken este LÓCI JÁTSZIK UNPLUGGED koncert a hüttében. Szombat délután, a Veterán-Retró versenyt követően Mogács Dániel stand up műsorát hallgathatják meg az érdeklődők, majd Radics Gigi lép fel az Alpesi Nagyszínpadon. A régi felszereléseket a vendégek és a fellépők is kipróbálhatják.

Részletes információk a Kalandbazis.hu, a https://www.facebook.com/matraskiclassic és a https://hofesztival.sipark.hu/ oldalain érhetőek el.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.