Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Idén nem jár a lift a határhoz közeli szlovák síterepen

2022.01.24. | Szerző: Bata Attila
Sajnos idén sem üzemel a magyar határhoz közeli Košútka síterepe Szlovákiában. A lifteket és a hóágyúkat nem indítják be. Amennyi havat a természet ad, azon lehet szánkózni vagy egyéb téli sportokat űzni.
h i r d e t é s
A síterep üzemeltetője a szlovák hírügynökségnek elmondta, hogy idén nem indítják be a lifteket. Eddig nem kezdték meg a hóágyúzást és ez valószínűleg így is marad az egész szezonban. Az nem derült ki, hogy mi az oka az idei leállásnak, annyi azonban biztos, hogy megfelelő természetes mennyiségű hó esetén szeretettel várják a gyerekeket egy kis szánkózásra.
A sípályák alján egy panzió is várja vendégeit, ahol most könnyebb szállást szerezni, mivel a sípálya nem működik. Ugyanitt vendéglő is üzemel. Mindkettő az aktuális szlovákiai járványügyi szabályoknak megfelelően.

Košútka 2008-ban kezdett üzemelni, akkor egy angol befektetőről írtunk. A síterepen egy hosszú, 960 méteres húzólift vitte fel a síelőket a leghosszabb pálya tetejére, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a környékre. A síterepen a kezdők mellett a haladók is megtalálták számításaikat. A pályát hóágyúzták, még este is lehetett síelni. A sípályák mellett egy 50 fős panzió működik.

A síterep a járvány miatt a tavalyi szezonban is zárva tartott. Kár érte, hiszen a magyar határtól csak 75 kilométerre található.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »