Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Igazi ajándék: sílift a kertben születésnapra

2013.09.29. Bata Attila

Azért vannak a jó barátok, hogy az igazi síelőt meglepjék egy különleges ajándékkal a félévszázados születésnapjára. Az egyik német síelő kertjébe a kedvenc síterepéről szállították az egyik ülőlift székét és állították fel a barátai az éjszaka leple alatt, amennyire titokban lehet tartani egy ilyen meglepetést.
Az ünnepelt és a különleges ajándéka | Kép: mainpost.de
A májusi esetről most számolt be a helyi Main Post újság. Werner Bergmann tavasszal közeledett az 50. születésnapjához. Bergmann nagy síelő hírében áll. Egy négyszáz lakosú német kisvárosban lakva, minden évben eljutott Tirolba síelni. Kedvenc helye a Wilder Kaiser régió, ahol már igazi törzsvendégnek számított, hiszen az utóbbi harminc évben egy síelést sem hagyott ki. A baráti társaságot még öt házaspár alkotta, és ez a kör mindig különös figyelmet fordított a másik születésnapjainak megünneplésére.

Bergmann születésnapja is közeledett május 4-én, az ötlet már korábban megszületett, hogy egy sílift székét fogják neki felállítani a kertben, csak nem könnyű egy ilyet beszerezni. Lázas keresés az interneten használt ülőszékek után, de szinte mindenki csak újat árult. Aztán a legjobbkor a tiroli Söll síterepével sikerült megegyezni, hogy a szezon után ingyen megkapják az egyik lift székét, azzal az egy feltétellel, hogy nekik kell elszállítani az ajándékot.

Egy héttel a születésnap előtt a társaságból hárman teherautóra szálltak és utaztak oda-vissza körülbelül 800 kilométert a székért. Az ajándékot egy garázsban rejtették el, és a születésnap előtti este 11 órakor álltak neki az összeszereléséhez. A széket, ahogy a képen is látszik, másfél köbméternyi betonlábakra helyezték. Az akció zajjal és kíváncsiskodó szomszédokkal is járt, az ünnepelt is gyanút fogott, de „meggyőzték”, hogy reggelig nem kellene kijönnie.

Reggelre aztán ott állt a kertben az ajándék, az ülésen egy életnagyságú kitömött baba, a széken lufik mindenhol, valamint egy hatalmas ötvenes felirat. Természetesen a meglepetés nagyon bejött, de nem csak a születésnapos, hanem azóta már az egész utca is élvezi az ajándékot.
KOMMENTEK

Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.