Menü ≡

Igazi ajándék: sílift a kertben születésnapra

2013.09.29. | Szerző: Bata Attila
Igazi ajándék: sílift a kertben születésnapra Azért vannak a jó barátok, hogy az igazi síelőt meglepjék egy különleges ajándékkal a félévszázados születésnapjára. Az egyik német síelő kertjébe a kedvenc síterepéről szállították az egyik ülőlift székét és állították fel a barátai az éjszaka leple alatt, amennyire titokban lehet tartani egy ilyen meglepetést.
h i r d e t é s
A májusi esetről most számolt be a helyi Main Post újság. Werner Bergmann tavasszal közeledett az 50. születésnapjához. Bergmann nagy síelő hírében áll. Egy négyszáz lakosú német kisvárosban lakva, minden évben eljutott Tirolba síelni. Kedvenc helye a Wilder Kaiser régió, ahol már igazi törzsvendégnek számított, hiszen az utóbbi harminc évben egy síelést sem hagyott ki. A baráti társaságot még öt házaspár alkotta, és ez a kör mindig különös figyelmet fordított a másik születésnapjainak megünneplésére.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Bergmann születésnapja is közeledett május 4-én, az ötlet már korábban megszületett, hogy egy sílift székét fogják neki felállítani a kertben, csak nem könnyű egy ilyet beszerezni. Lázas keresés az interneten használt ülőszékek után, de szinte mindenki csak újat árult. Aztán a legjobbkor a tiroli Söll síterepével sikerült megegyezni, hogy a szezon után ingyen megkapják az egyik lift székét, azzal az egy feltétellel, hogy nekik kell elszállítani az ajándékot.

Egy héttel a születésnap előtt a társaságból hárman teherautóra szálltak és utaztak oda-vissza körülbelül 800 kilométert a székért. Az ajándékot egy garázsban rejtették el, és a születésnap előtti este 11 órakor álltak neki az összeszereléséhez. A széket, ahogy a képen is látszik, másfél köbméternyi betonlábakra helyezték. Az akció zajjal és kíváncsiskodó szomszédokkal is járt, az ünnepelt is gyanút fogott, de „meggyőzték”, hogy reggelig nem kellene kijönnie.

Reggelre aztán ott állt a kertben az ajándék, az ülésen egy életnagyságú kitömött baba, a széken lufik mindenhol, valamint egy hatalmas ötvenes felirat. Természetesen a meglepetés nagyon bejött, de nem csak a születésnapos, hanem azóta már az egész utca is élvezi az ajándékot.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »