Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ilyen kemény, jeges pályán csúsznak a versenyzők

2018.12.28. Bata Attila

Ma délelőtt 11:30-kor rendezik az olaszországi Bormioban a férfiak lesikló versenyét a világkupa sorozatban, a jelentések szerint extrém jeges pályán. Már maga a Stelvio pálya, ahol a versenyt rendezik sem könnyű, a kemény tükörjég pedig tovább nehezíti a versenyzők dolgát.
Már jó néhány éve szorgalmasan jegesítik a pályákat a sí versenyek rendezői. Az oka viszonylag egyszerű, azt szeretnék, ha a pálya a lehető legtovább egyenlő feltételeket biztosítana az összes versenyzőnek. Ez persze ritkán sikerül, de manapság már annak is örülünk, ha a legjobbak egyforma körülmények között versenyeznek.

Az idény első versenyére az összes világkupa helyszín szervezői Söldenbe érkeztek és nekiálltak meghatározni, hogyan kell egy sípályát megépíteni a versenyre. Persze, még csak az út elején járnak, de nem árt, ha lesznek szabványok, pl. hány centi vastag legyen a hótakaró, mennyire legyen jeges stb.

Bormioban hihetetlenül jegesre készítették a pályák, ahogy látszik a sí szövetség, valamint a versenyzők felvételein is. Az izgalmasnak ígérkező versenyt az Eurosport közvetíti. 


View this post on Instagram

😱 🤷🏼♂️ ice skating @bormioskiworldcup

A post shared by Hannes Reichelt (@hannesreichelt) on


View this post on Instagram

🏒 ready to play

A post shared by Matthias Mayer (@matthiasmayer_) on

KOMMENTEK
Daddy | 2018.12.29. 11:18
Ha a jegesítés irányát túlzásba viszik, meg kell gondolni a sporteszközváltást. Korcsolyával lehet hogy biztonságosabb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.