Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ischgl: tilos sícipőben járni este a központban

2016.11.18. | Szerző: Bata Attila
A síelés utáni bulizások és jó hangulat talán legismertebb színhelye az Alpokban az ausztriai Ischgl. A település vezetői valamiért úgy gondolták, hogy érdemes rendkívüli intézkedéseket bevezetni a következő szezonra. Este tilos bakancsban vagy síléccel/snowboarddal közlekedni a kisvárosban.
h i r d e t é s
Érdekes rendeletet próbálni ráerőszakolni a síelőkre a tiroli síterep. Az új szabály szerint, november 20. és május 5. között (tehát lényegében a síszezonban), tilos este nyolc és reggel hat óra között síbakancsban közlekedni a városközpontban, valamint sílécet vagy hódeszkát cipelni.

Az indoklás szerint a síbakancs kemény talpa túl hangosan kopog a belvárosi utcák és terek burkolatán, ezért akadályozzák a többi vendéget az esti pihenésben. A múltban számos alkalommal előfordult, hogy valaki sílécet cipelt a vállán, amellyel nemcsak magára jelentett veszélyt, hanem másokra is.Természetesen, ha valaki nem tartja be ezeket a szabályokat, akkor büntetésre számíthat, amely akár a 2000 eurós (kb. 620 ezer forint) összeget is elérheti.

A városháza közleménye arra is kitér, ha valakinek megalapozott indoka van, hogy a fenti időben "a megnevezett tiltott tevékenységeket végezze", annak az illetékes hivatalhoz kell fordulni és ott elbírálják a kérelmét, és akár külön engedélyt is kaphat.

Ischgl mindig is híres volt a napi síelés utáni vibráló életéről. Sokan az itteni hangulat, buli és szórakozás miatt járnak ide síelni. Természetesen ilyenkor az alkoholfogyasztás is fontos tényező és a nagy számok törvénye alapján is könnyen történhettek olyan esetek a múltban, amelyeket az önkormányzat az idén ezzel a rendelettel szeretne elkerülni.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »